top of page

Klaar voor de Start: Rosa van DoornRosa van Doorn begon al voortvarend aan het seizoen 2022 met twee podiumplekken. Binnenkort staan er enkele wereldbekers op haar programma. Als het aan de Gelderse mountainbikester ligt, gaan plezier en ambitie ook in dit seizoen hand in hand, komen er podiumplekken, worden nieuwe horizonten verkend en wordt er progressie geboekt.

Hoe verliep je voorbereiding op het nieuwe seizoen? ‘’Als ik terugblik, ben ik de winterperiode erg goed doorgekomen. De weersomstandigheden weerhielden mij zeker niet om de fiets te laten staan. Ik houd e van om dingen op een nieuwe manier op te pakken, dus ik heb veel gevarieerd in trainingen. In de winter heb ik een aantal cyclocross wedstrijden gereden, waaronder het Nederlands kampioenschap. Daarnaast probeer ik in de winter meer aandacht te besteden aan techniek, krachttraining en duurvermogen. In januari zijn wij met het team een aantal dagen op snowcamp geweest in Fiesch (Zwitserland). Deze dagen hebben wij alternatief getraind op de langlauflatten en sneeuwschoenen. Als afsluiting van de winterperiode mochten Tessa Neefjes en ik aansluiten tijdens een trainingsstage bij Liv Racing Xtra in de Spaanse heuvels. Al met al kwam ik met een goed gevoel de winter uit.’’
Wat is het eerste grote doel van 2022 en welke hoofddoelen heb je nog meer? ‘’Mijn eerste wedstrijden waren de GP Kivada en op 17 april in Oldenzaal (3 Nations Cup). Een week later reed ik de internationale Bundesliga in Heubach. In het voorjaar zal ik veel cross country wedstrijden rijden en afsluiten met de BeMC. Uiteraard heb ik bepaalde wedstrijden waar ik naartoe werk en probeer te pieken. Echter zullen er dit jaar ook veel nieuwe gave ervaringen op het pad komen, wat betreft Worldcups. In mei rijd ik mijn eerste Worldcup in Albstadt en een week later gevolgd door Nove Mesto. Ik ga zonder verwachtingen deze wedstrijden rijden. Mijn prioriteit ligt op het Nederlands Kampioenschap Cross Country in Spaarnwoude en het Europees Kampioenschap marathon in Tsjechië.’’
Wat moet 2022 jou brengen als je aan je eigen ambities wilt voldoen? Als ik het jaar heb afgesloten, hoop ik te zien dat het effect van de marathon- en cross country wedstrijden elkaar versterkt hebben. Hiervoor zal ik samen met het team veel variatie opzoeken en ik hoop podiumplekken te behalen/nieuwe ervaringen op te doen.’’
Een sporter zoekt altijd naar nieuwe uitdagingen of verbetering in het algemeen. Wat ga je anders doen in 2022 om je doelen te bereiken? Of is dat gewoonweg niet nodig omdat je ondertussen weet wat er goed voor je werkt. ‘’Dit jaar vergt een andere voorbereiden door de cross country wedstrijden. Ik besteed veel aandacht aan het opstellen van een trainingsschema samen met mijn coach. Dit vind ik echt onwijs leuk om te doen en het houd mij scherp om continu te blijven variëren om te kijken wat goed past. Uiteraard is plezier één van de belangrijkste aspect in het beoefenen van mijn sport om doelen te bereiken.’’


29 april 2022/

Comentarios


bottom of page