top of page
Tessa Stelvio.jpg
by_wout_GIANT15018.jpg

Tessa Neefjes

  • X

Tijdens de Rabo Dikke Banden race zei profwielrenster Vera Koedooder dat wielrennen wel wat voor mij zou zijn. En dat bleek: sindsdien heb ik het wielervirus goed te pakken! De afwisseling van road- en offroad, de natuur, de snelheid & de competitie met anderen maakt het voor mij genieten elke training weer.  Daarbij blijft winnen natuurlijk ook fantastisch, zoals mijn Nederlandse titel op de weg & de winst in de strandrace Egmond-Pier-Egmond. In de corona tijd waren er weinig (weg)wedstrijden. Toen ben ik als alternatief de MTB marathons erbij gaan doen wat ik ook onwijs leuk bleek te vinden. Deze combinatie van fietsen geeft mij hopelijk de perfecte basis op weg naar mijn doel het WK gravel in oktober dit jaar.

Tessa Neefjes
by_wout_GIANT15005-2.jpg

Bas Peters

  • Giant Liv Benelux offroad team
  • X

Ik ben begonnen met mountainbiken in 1993/94 toen de sport nog echt in opkomst was. In 1995 reed ik mijn eerste wedstrijden bij een regio competitie. Het ging al snel beter met als gevolg nationale en internationale wedstrijden. Met als hoogtepunt deelname aan de Olympische Spelen in 2004 in Athene. Nu meer dan 30 jaar verder(slik) vind ik het nog steeds prachtig om in deze sport actief te zijn tijdens diverse evenementen. 
 

_DSC4556.jpg
Bas Peters
_DSC6569.jpg

 photo: ©˙ Daniël Velsen 

by_wout_GIANT15010.jpg

Thom Bonder

  • Thom Bonder
  • X

Mijn naam is Thom Bonder, 29 jaar en woonachtig in Assen. Rond mijn 16e  heb ik een knieblessure opgelopen met voetbal. Mijn huisarts zei dat als ik wilde blijven sporten ik beter kon gaan fietsen. Mijn vader deed al lange tijd aan mountainbiken dus die link was snel gelegd. Nadat ik hiermee begon, liep dit aardig snel uit de hand. Ik begon wedstrijden te rijden en 6 à 7 keer per week te trainen. Dit leverde me uiteindelijk in 2016 de Nederlandse titel U23 jaar op in het marathon mountainbiken. In 2019 wist ik weer op dit podium plaats te nemen met een derde plek op het NK bij de elite. Op dit moment combineer ik mijn sport met werk en probeer hierin nog een zo hoog mogelijk niveau te halen. 
 

Thom Bonder
by_wout_GIANT15029.jpg

Kevin Panhuyzen

  • Instagram Kevin Panhuyzen
  • Facebook Kevin Panhuyzen

Mijn naam is Kevin Panhuyzen. Als 13 jarige reed ik mijn eerste wedstrijd mountainbike, het was meteen het Belgisch kampioenschap. Als 7e reed ik over de meet en de start was gemaakt. In mijne jonge carrière als mountainbiker doorliep ik alle nationale selecties tot en met de Elites. Daar beleefde ik de hoogtepunten van mijn carrière met als uitschieter een 15e plek tijdens de wereldbeker in Val Di Sole. Helaas kon ik hier geen vervolg aanbreiden door een zware val partij op het WK in Canada. Ik brak mijn heup en liep een zenuwletsel op in mijn rechterbeen. Vanaf toen stond fietsen in het teken van revalideren en relativeren. Ik leerde de fiets op een andere manier kennen en genoot nog des te harder. Door de opkomst van Gravel races wou ik hier toch nog eens van proeven. Onverwacht werd ik wereldkampioen bij de amateurs en kwam de goesting toch terug om meer en meer wedstrijden te rijden! Bij het Giant Benelux offroad team kan ik mijn werk in de fietsenwinkel combineren met enkele leuke races!

_DSC6589.jpg
Kevin Panhuyzen
Lars van Ark
by_wout_GIANT15131.jpg
by_wout_GIANT15015.jpg

Lars van Ark

  • Instagram Lars van Ark
  • Facebook Lars van Ark

Mijn naam is Lars van Ark en ik ben 22 jaar oud. Toen ik 11 was, stopte de voetbalclub in ons dorp en ging ik op zoek naar een alternatief. Ik kwam terecht bij MBC Bar end in Apeldoorn. In 2013 reed ik mijn eerste LJC in Apeldoorn en door de jaren heen werd ik steeds fanatieker. In 2020 begon Giant Store van Hest als hoofdsponsor van Bar end en werd ik gevraagd om voor het wedstrijdteam te rijden. In de twee jaar van de coronapandemie heb ik kunnen groeien en toen er in 2022 weer een volledig MTB-seizoen was, resulteerde dit in mooie prestaties en uiteindelijk de overstap naar het Giant Benelux Offroad team. In het eerste jaar bij het team ben ik erg trots op resultaten zoals mijn 6de plaats bij het NK XCO voor elite & beloften, en onder andere mijn 25ste plek bij de Gravel World Series in Houffalize. Ook in 2024 richt ik mij op de XC- en gravelwedstrijden in binnen- en buitenland

bottom of page