top of page

WB Albstadt: Blij met ervaring, op zoek naar meer in Nove MestoAfgelopen weekeinde kwamen Alicia Franck en Rosa van Doorn in onze kleuren uit in de wereldbekerwedstrijd in Albstadt (Duitsland). Franck had al enige jaren niet meer op dit allerhoogste niveau gereden en Van Doorn debuteerde. Beiden kijken tevreden terug op deze ervaring, maar zien ook verbeterpunten.

Franck zei na afloop: “Het is super leuk om na al die jaren opnieuw wedstrijden op de MTB te rijden. Maar het is wel een aanpassing ten opzichte van de cyclocross wedstijden natuurlijk en dat is even wennen. Ik had een vrij goede start vanaf de laatste rij, maar in de rondes daarna kon ik niet opschuiven zoals gehoopt. Uiteindelijk werd ik 64e. Een uitslag die iets minder is dan mijn persoonlijke doel, maar ik heb enorm genoten van de wereldbeke sfeer en de strijd op het allerhoogste niveau. Dit geeft heel veel zin om verder te blijven werken aan de conditie en de techniek om ook de afdalingen aan een hoger tempo te kunnen nemen. Nu ga ik met dat positieve gevoel verder naar Nove Mesto.’’ Daar wacht komend weekeinde al een nieuwe wereldbeker.
Ook Van Doorn krijgt daar een nieuwe kans. Ondanks een val kijkt ze blij terug op Albstadt. ‘’Het was mijn allereerste wereldbeker en het was een hele gave ervaring. Twee weken geleden heb ik een C1 wedstrijd gereden in Heubach en ik hoopte het goede gevoel mee te nemen. Op woensdag kwamen wij aan in het huisje dicht bij het locatie en wij hadden twee dagen de tijd om het parcours te verkennen. Tijdens de verkenning regenende het, waardoor het parcours spekglad was op de steile afdalingen. Op zaterdag was mijn wedstrijd (U23) en het parcours was zo goed als opgedroogd. Bij de start reed ik van startpositie 42 naar 33, waarna ik mijn eigen tempo probeerde oppakte. Ik voelde al snel dat het niet mijn dag was. Stonden mijn benen nog in Nederland? Later kon ik weer mijn ritme vinden en de afdalingen gingen steeds harder. In de derde ronde kwam ik ten val en belandde ik op mijn gezicht. Ik stond op en wilde mijn fiets pakken om verder te gaan, maar helaas kon ik de wedstrijd niet hervatten. Terugkijkend heb ik een hele mooie ervaring opgedaan en mag ik volgende week in de herkansing tijdens de Wereldbeker in Nove Mesto!’’
9 mei 2022/

Commentaires


bottom of page