top of page

Team heeft zin in Dutch Masters of MTBVier renners van ons Giant-Liv Benelux Off-Road Team nemen op zondag 19 november deel aan de Dutch Masters of MTB. Een doel waar onze sporters naar uitkijken. In dit artikel blikken ze met allemaal hun eigen doelstelling vooruit op deze wedstrijd over de Sallandse heuvelrug.


Voor Bas Peters wordt het zijn vierde deelname, hij rijdt de 200 kilometer. Peters was vorig jaar winnaar en was ook als eens tweede. ‘’Bij de vorige drie edities hebben we zeer verschillende omstandigheden gehad, van wisselend droog met fikse buien. Van de hele dag regen, tot droog maar koud weer in de 2022 editie. De vorm van de dag is meestal het meest bepalend, maar goede kledingkeuze en voeding kunnen mede bepalend zijn. De ervaring uit de vorige edities kan zeker helpen bij het maken van de juiste keuze wat betreft kleding, voeding en indeling van de race. Ik rijd de Dutch Masters met mijn MTB, want ik denk dat dit over dit parcours met behoorlijk wat singeltrails makkelijker en comfortabeler rijdt. Ook heb ik een persoonlijke voorkeur voor de MTB, omdat ik de positie fijner vind. De bandenkeus zal van de hoeveelheid neerslag. die er de komende dagen gaat vallen, afhangen. Waarschijnlijk wordt dit Racing Ralph achter en en Racing Ray voor. Ik hoop mee te doen voor het podium.’’Thom Bonder staat ook voor de vierde keer aan de start. De Drent reed één keer 200 kilometer solo en twee keer in de categorie duo. ‘’De 1e editie reed ik 200 kilometer solo bij een gevoelstemperatuur van -15. Bij geen andere wedstrijd heb ik zoveel kleding aangehad als toen, ik zat als een Eskimo op de fiets. Dat keer werd ik vierde. Beide duo edities hebben we gewonnen. Ik weet wat ik kan verwachten en ken de routes ook aardig. Ik denk niet perse dat deze ervaringen me zullen helpen. Zo kort na mijn rustperiode is het gewoon een kwestie van niet te ver over mijn limieten te gaan. Zonder dit te doen moet ik nog steeds een goed niveau kunnen halen.’’ Ook Bonder start op zijn mountainbike. ‘’De routes zijn vrij bochtig en het heeft veel geregend de laatste tijd. Met de MTB heb je meer grip en controle. Mocht het nog opdrogen, dan rijd ik misschien nog op m'n gravelfiets met MTB-banden, dit zou me voordeel geven op de tussenstukken. Ik rijd sowieso qua banden met de Racing Ralph en Racing Ray. Als er modder is, is dit is een geschikte band om zowel grip te hebben maar niet teveel weerstand. Ik hoop de 100 kilometer te winnen.’’

Tessa Neefjes doet voor de tweede keer mee, dit keer individueel op de 100 kilometer. ‘’Helaas is er dit jaar geen duo race meer. Ik vond de duo race vorig jaar wel erg leuk om te rijden en ook weer eens wat anders dan alle andere wedstrijden. Dus helaas geen team Wervershoof duo met Jannitta meer.’’ Het maakt de animo om deel te nemen er niet minder om. ‘’ Vorig jaar zag het er prachtig uit door de rijp op de grond. Hierdoor lag het parcours er snel bij maar was het wel belangrijk om goed warm te blijven. Dit jaar lijkt het wat meer bagger te worden en met mogelijk wat regen zijn dat omstandigheden zeker belangrijk om rekening te houden met voldoende eten en drinken onderweg. De ervaring van vorig jaar neem ik mee. Niet alleen omdat ik al een aantal trails als parcoursverkenning gereden heb, maar laatst heb ik toevallig ook een gravel weekendje met vriendinnen op de Sallandse Heuvelrug gehad dus een aantal mooie trails van Dutch Masters alvast weer even gereden op de gravelfiets. Dat is ook de fiets waar ik dit jaar voor ga. De trails op de Sallandse Heuvelrug vind ik goed te doen op de gravelfiets en op de snelle stukken ben ik op mijn gravelfiets zeker in het voordeel. Wat de banden betreft: ik wacht het weer deze week nog even af of ik kies voor de Schwalbe g-one R of de Schwalbe g-one Bite. Als er erg veel regen gaat vallen kies ik voor net iets meer grip met de Schwalbe g-one Bite. Ik hoop vooral weer lekker terug in race modus te komen na mijn off-season, genieten van de mooie trails op de Sallandse Heuvelrug en er een mooie wedstrijd van te maken.’’


Voor Lars van Ark wordt het zijn eerste deelname aan de Dutch Masters . ‘’Ik zag dat het 100 kilometer parcours bestaat uit 30 kilometer asfalt en bevat ook aardig wat stukken gravel. Logischerwijs neig ik naar de Gravelbike met Schwalbe G-One R 45mm. Maar omdat er ook een paar singletracksecties in het parcours zitten waar je met de MTB met Schwalbe Racing Ralph en Racing Ray banden in het voordeel bent, blijft het nog even de vraag wat ik ga kiezen. Het zal nog even afhangen van wat het weer doet, voor ik de keuze maak. Mijn hoop is om bij de 100 kilometer te strijden voor de overwinning. Ik heb slechts twee keer de 200 kilometer afgelegd, en dat was op een rustig duurtempo op de racefiets. Daarom kies ik voor de 100 kilometer wedstrijd, zeker nu ik de afgelopen weken bezig ben geweest met crossen; dat past beter bij de fase waar ik momenteel in zit.’’コメント


bottom of page