top of page

Opnieuw een zege voor team in OldenzaalLarissa Hartog is aan een sterke reeks bezig. De bikester van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team wist afgelopen weekeinde de 3 Nations Cup-manche in Oldenzaal te winnen. Net als in de GP Kivada kreeg ze ploeggenote Rosa van Doorn mee op het podium, zij werd derde. ”Dit is ongelofelijk” liet Hartog weten. ”Ik kwam voor een top 5-klassering en ga hier gewoon met de overwinning naar huis.”

Die zege kwam ook in een ander opzicht onverwacht, want Hartog was niet direct overtuigd dat ze de kop genomen had. ”Ik heb nog niet zo veel UCI-punten, dus ik mocht pas op de derde rij opstellen. Ik had duidelijk de verkeerde kant gekozen want degene voor me kwam niet goed weg, waardoor ik gelijk al na een paar meter door het gras moest om haar te passeren. Ik ging de allereerste bocht ergens rond plek tien het veld in. Hier was een opstopping waardoor er gelijk gaten vielen. Ik voelde me sterk dus op elk mogelijke plek kon ik in de startlus wel iemand inhalen, zo kwam ik al in de top 5 door na de startlus. In de eerste ronde wist ik aansluiting te maken met de kop (alleen ik wist op dat moment nog niet dat het de kop was), dit tempo ging nog niet heel erg hard dus heb ik met ingang van de tweede ronde de kop overgenomen. Ik ben meteen doorgetrokken en weg was ik! De rest van de wedstrijd heb ik alleen gereden en geprobeerd zo constant mogelijk te rijden. Na twee ronden alleen te hebben gereden kreeg ik te horen dat ik alleen op kop reed! Zelf was ik ervan overtuigd dat er nog wel rensters voor me reden, maar dat was dus niet het geval. In de laatste twee rondes was het nog even spannend, want degene op positie twee kwam steeds dichterbij. Ik heb gestreden tot de finishlijn en echt onverwachts deze super mooie overwinning behaald. Ik ben er heel erg blij mee.”
Bas Peters begon zijn Marathon-seizoen met een vierde plek in de Belgische wedstrijd in Grand Halleux. ”Het ging lekker. Vooral in het eerste gedeelte voelde ik me goed, op het einde was het beste er wat af.”
19 april 2022/

Comments


bottom of page