top of page

Zilver geeft gemengde gevoelens op strand

Tessa Neefjes werd vandaag tweede op het Nederlands Kampioenschap Strandrace in Wijk aan Zee. De Noord-Hollandse reed samen met Nina Kessler naar de streep om er om te sprinten. Beiden op een Liv, dus daar lag het niet aan. Helaas voor Tessa Neefjes kwam ze niet als eerste maar als tweede over de streep.Foto: Bjorn vd Schoot


Na een niet ideale voorbereiding, onder meer door COVID-19, was dat zeker niet slecht te noemen. ''Ik heb een beetje een dubbel gevoel. Ik ben eigenlijk wel heel tevreden. Vooraf had ik getekend voor een tweede plek, zeker omdat ik wist dat Nina Kessler met goede benen terug was gekomen uit de UAE Tour. Ze reed ook hard op de 'rechtdoorstukken'. Maar ik kon de zandheuvels met hogere snelheid nemen en een lastige bocht naar links kon ik fietsen waar de meesten van de fiets moesten. Zo bleven we bij elkaar, met allebei stukken waar we beter uit de voeten konden..''


Neefjes vervolgt: ''Uiteindelijk was het een sprint. Meestal zijn we best aan elkaar gewaagd. Ik reed achter Nina en met een sprint met wind tegen, was dat ideaal. Maar we reden met enkele mannen naar de streep en ik raakte ingesloten. Ik heb kortom niet echt lekker kunnen sprinten, anders was het spannender. Maar Nina heeft het verdiend ze reed hard.''


Ook nieuwkomer Lars van Ark liet zich opmerken dit weekeinde. Zaterdag won hij de slotmanche én het eindklassement van de Veluwse Wintercompetitie.
Comentarios


bottom of page