top of page

WK gravel smaakt naar meer voor Panhuyzen en NeefjesKevin Panhuyzen en Tessa Neefjes zagen door pech een echte topklassering in rook opgaan op het WK Gravel, maar beide atleten uit het Giant-Liv Benelux Off-Road Team waren absolute smaakmakers in Veneto zaterdag en zondag. Hun prestaties smaakten nadrukkelijk al naar meer gravelavonturen. Dichter bij huis zorgden Thom Bonder en Bas Peters voor een nette top 10-klassering op het NK MTB Marathon in Eijsden.


Panhuyzen was enkele uren na afloop van dit WK nog onder de indruk. ''Wat een dag! Het was pure chaos in de eerste twee uur. Toen de steilere klimmen begonnen, zat ik relatief vooraan. Ik kon postvatten in het tweede groepje en dat draaide best goed rond. Het laatste uur was het zwaarst met alle steile klimmen. Ik kon nog best een strak tempo rijden en van mijn groepje was ik bij de betere. Er kwamen wel wat mannen terug die pech hadden gehad maar ik zat nog steeds in de top vijftien. Op tien kilometer van het einde maakte ik een stomme schuiver en kort erna reed ik mijn ketting in mijn wiel omdat de derailleur wat geplooid was. Minuutje mee bezig geweest en best wel wat plaatsen verloren. Uiteindelijk ben ik als 22ste over de meet gereden.''


Foto: SWpix


Neefjes werd 21e maar ontving veel complimenten voor haar inhaalrace in Veneto. ''Dit WK ging aanvankelijk supergoed, het eerste stuk leek wel een wegkoers, maar ik ging erg goed daar. Ik draaide als derde de eerste strook op en kon daarna constant bij de beste vijf rijden. Maar toen kreeg ik een beuk op weg naar een stuk singletrack en die renster reed daarbij mijn hele wiel kapot. Daarna ben ik alleen doorgereden, maar ik verloor daar heel veel tijd. Na een wielwissel ben ik mijn eigen tempo gaan rijden en op de klimmetjes sprong ik van groepje naar groepje. Al met al was dit wel een beetje balen. De wedstrijd ging goed, terwijl het parcours me niet perfect lag, maar top 10 had er misschien wel ingezeten. Dat goede gevoel moet ik maar meenemen richting de toekomst.''Thom Bonder reed de Bart Brentjens Challenge, dit keer ook het NK MTB Marathon. ''Ik was helaas niet helemaal fit geworden voor de start en heb er het beste van proberen te maken. Ik wist me in het laatste wiel van de tweede groep te nestelen en kon in de sprint redelijk voorin die groep eindigen. Gezien de omstandigheden was mijn zevende plek het hoogst haalbare.''


Bas Peters werd achtste op dit NK. ''Mijn race verliep goed, na de hectiek van de geneutraliseerde start kon ik me in de aanloop naar de eerste klimmen goed van voren handhaven. Na een kilometer of dertig begonnen er gaten te vallen en kwam ik in de tweede groep terecht, De benen waren wel ok en we reden ook een aantal keren weg met drie man uit deze groep, maar dit parcours was te snel, dus de rest kwam steeds weer terug, Uiteindelijk moesten we sprinten voor plek zes en werd ik achtste.''


Lars van Ark kreeg met tegenslag te kampen. ''Ik voelde me goed aan de start van het NK XCM, ondanks dat ik wat moeite had met opschuiven (omdat we als beloften achter de elite startten) zat ik aardig goed mee. Toen we na twintig kilometer met de eerste groep een afdaling in gingen, vlogen de losse stenen in het rond en raakte ik er 1 verkeerd met mijn voorwiel. Gelukkig was mijn vader redelijk in de buurt en kon ik tien minuten later met een reservewiel weer verder. Ik kon nog wel van plek 30 naar plek 12 rijden bij de beloften, maar dit was niet waar ik op had gehoopt.''


Comments


bottom of page