top of page

Van Ark scoort in eerste UCI MTB MarathonLars van Ark nam vandaag deel aan een UCI Marathon MTB in Schruns en reed direct in de punten. ''De wedstrijd ging aardig goed! Het was zoals verwacht wel enorm zwaar, maar ik heb de finish gehaald. De eerste tachtig kilometer met twee klimmen verliepen verrassend voortvarend. Ik kon redelijk dicht bij de eersten blijven waardoor ik in de afdaling weer zo veel kon goed maken dat ik toen rond plek negen reed. De laatste klim viel me wel enorm zwaar, dat was veertig kilometer lang klimmen tot 2.200 meter met erg steile stukken. In de vallei die volgde stond de wind tegen en was ik helemaal leeg gereden. Ik verloor wat plekken maar pakte in de afdaling posities terug en zo ben ik uiteindelijk gefinisht op plek 13 met mijn eerste uci xcm punten.''

Comments


bottom of page