top of page

Van Ark kijkt uit naar Nations Cup Oldenzaal

Hij startte zijn seizoen voortvarend in Berlicum. Wat zijn zijn ambities in Oldenzaal? We vroegen onze renner Lars van Ark.

Hoe bevalt het tot nog toe in je nieuwe team? Wat is voor jou de meerwaarde?


''Het bevalt super goed! We hebben een leuke groep mensen waarbij ik me erg op mijn plek voel. Mountainbike is natuurlijk een individuele sport, maar een gezellig team waar ik op terug kan vallen en altijd met vragen terecht kan is voor mij een grote meerwaarde en vergroot het plezier in de sport!''


Je bent goed aan het seizoen begonnen. Wat verwacht je van de wedstrijd in Oldenzaal?


''Berlicum was inderdaad een super begin maar in Oldenzaal is het startveld een stuk groter, sterker en internationaler. Ik ben erg benieuwd hoe ik daarin kan mee komen. Ik zou al erg tevreden zijn met een mooie top 10 plek en om zo een paar UCI punten mee naar huis te nemen.''


Is de 3 Nations Cup een doel voor je dit jaar?


''De 3 Nations Cup zijn zeker de wedstrijden waar ik goed en fris aan de start wil staan dit seizoen. De grote wedstrijden in de 3 Nations Cup-serie zijn samen met de nationale kampioenschappen op de MTB en gravel de doelen voor dit seizoen. En wie weet, mocht het dit weekend weer super gaan dan zou ik mijn doelen misschien toch iets moeten uitbreiden en eens moeten kijken naar de wereldbeker wedstrijden.''


Reed je vaker in Oldenzaal, ligt het parcours je?


''Ik rijd al in Oldenzaal sinds mijn eerste wedstrijd seizoen in categorie 6 (2014). Het snelle rondje met wat leuke technische elementen, en met met weinig rust, is er zeker één die mij ligt. Vorig jaar verbaasde ik hier mezelf door met een verrassend goede wedstrijd naar een vierde plek te rijden, dus ik ben erg benieuwd wat het dit jaar gaat worden!''


Wat zijn de belangrijkste doelen voor je in 2023?


''Naast het afstuderen van mijn HBO-studie heb ik als doel om in mijn laatste jaar als belofte er alles uit te halen. Ik hoop de wereldbeker in Nové Město te mogen rijden, maar ik weet dat ik daarvoor een erg goed begin van het seizoen zal moeten hebben om überhaupt kans te maken op een plek vanuit de KNWU om daar te mogen starten. Daarnaast wil ik op het NK cross country mountainbike en mountainbike marathon goede resultaten rijden. En ook staat het NK gravel in Banholt rood omcirkeld in mijn agenda, omdat ik hier afgelopen jaar de winst heb kunnen pakken en het klimparcours mij dus duidelijk goed ligt!''

Comments


bottom of page