top of page

Van Ark is zesde op NK MTBDe renners van ons team waren vandaag op twee fronten actief. Lars van Ark nam deel aan het NK MTB waar hij in een gecombineerd veld van elite/beloften zesde werd. Kevin Panhuyzen werd elfde bij de gravel One Fifty in Roden waar Tessa Neefjes beslag legde op plek zeven.


Van Ark was heel blij met zijn resultaat. ''Ik mocht pas vanaf de vierde rij starten, maar kende een bliksemstart en kon in de eerste drie ronden met de kopgroep mee. Toen werd er heel zenuwachtig gereden en ontstonden er een paar valpartijen in de kopgroep. Daardoor kwam ik op een klein stukje achter de groep te rijden en de rest van de wedstrijd heb ik vervolgens achter de kop aan gereden op eigen tempo. Ik heb mijn best mogelijke wedstrijd gereden, ben rustig gebleven en heb geen eigen fouten gemaakt. Dus ben ik dik tevreden.''


In de gravel One Fifty in Roden realiseerde Tessa Neefjes een zevende stek. Daar had voor haar gevoel meer ingezeten. ''De start verliep boven verwachting, maar het geluk was niet aan mijn zijde door materiaalpech net voor de start. Ik maakte in de race al snel deel uit van een groep favorieten. Na een kilometer of 80 ging het op de kant en kon ik bij een mannengroep aanpikken.. Toen kreeg ik echter een probleem met mijn shifter, mijn versnellling kwam te zwaar te staan. Zo werd ik zevende, met pech dus. Maar ik kon wel goed mee. Voor mijn gevoel kan ik hierna alleen maar verbeteren.''

Kevin Panhuyzen werd in deze Drentse wedstrijd elfde in een sterk veld bij de mannen. ''Een leuke ervaring'' noemde hij het achteraf.


留言


bottom of page