top of page

Van Ark en Neefjes rijden op podiumDe renners van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team waren afgelopen weekend op meerder fronten actief en met succes. Tessa Neefjes werd in MTB marathonwedstrijd in Amerongen tweede en Lars van Ark reed in de MTB-wedstrijd in Apeldoorn naar een derde stek.


Van Ark was twee dagen en op twee disciplines actief. Eerst reed hij naar een zesde plek in de gravelwedstrijd in Meerveld. ‘’In Meerveld ging het ontzettend hard! We reden 39 kilometer per uur gemiddeld over 130 kilometer gravel/zand. Ik heb de gehele koers in de tweede groep achter de kopgroep aan gereden. Op twee ronden voor het einde kwamen we er bij en ben ik nog naar een zesde plek gesprint.’’ Een dag later had Van Ark een thuiswedstrijd in Apeldoorn. ‘’Het koste me een velg, maar ik heb wel nog podium kunnen rijden. In de eerste ronden waren we direct met drie renners weg, maar toen raakte ik een steen. Dat zorgde voor een langzame leegloper en ook de wissel kostte veel tijd. Maar ik voelde me nog verrassend goed na de inspanning in Meerveld en reed toch nog podium: derde.’’
Tessa Neefjes reed een MTB Marathon in Amerongen en werd daar tweede. ‘’Ik was er met Quinty Ton en Pauliena Rooijakkers weggereden. Na paar afdalingen bleven we met twee over. Ik heb vervolgens goed samengewerkt met Quinty en we hadden een mooi gaatje samen. Bij het passeren van wat mannen kon Quinty een kleine kloof slaan en die kreeg ik niet meer dicht. Daarna ben ik steady naar de finish gereden. Dit was een goede training voor volgende week!’’


Thom Bonder nam deel aan Ironbike Einsiedeln in Zwitserland. ‘’Dat ging best ok, zeker omdat ik ook hard getraind had vorige week. Maar 83 kilometer afstand en 3200 hoogtemeters is niet nks. Maar ik ben zesde geworden.’’

留言


bottom of page