top of page

Uitkijken naar Dutch Masters of MTBHet mag november zijn, het Giant-Liv Benelux Off-Road Team is nog volop in beweging. En dat is nodig ook, want zondag staat met de Dutch Masters of MTB in Haarle een ware uitputtingsslag op de agenda door het fraaie Twents-Sallandse landschap. Bas Peters, Thom Bonder en Tessa Neefjes vertellen over hun verwachtingen.


Nederlands kampioene MTB Marathon Tessa Neefjes is een debutante in deze wedstrijd, waar ze voor het eerst het rood-wit-blauw in deze discipline mag tonen. '' Ik heb geen eerdere ervaringen in deze wedstrijd, maar weet dat er een mooi parcours op ons wacht. Ik ga samen met Jannita van de Brink rijden. We zijn Team Wervershoof, want ik woon daar nog en Jannita komt er vandaan. Ik heb na het gravelen wat rust genomen en ben gemotiveerd om zondag te knallen. Het gaat genieten worden in het rood-wit-blauwe trui op mijn nieuwe Liv Pique Mountainbike. Het is ook een mooie gelegenheid om wat intensiteit op te doen richting het strandseizoen dat voor de deur staat.'' .


Ook Thom Bonder komt met een gelegenheidspartner in actie. Dat is Pim Funken. ''Het wordt mijn derde deelname in de Dutch Masters of MTB. Alle edities waaraan ik heb meegedaan, waren heroïsche uitgaven. Mijn eerste deelname was solo 200 kilometer waarbij de gevoelstemperatuur rond de -15 lag door onder meer een hele harde wind en afgelopen jaar doordat het aardig modderig en op het laatst behoorlijk koud werd. Komend weekend lijkt het ook weer te gaan vriezen voor het eerst dit jaar dus het gaat waarschijnlijk weer een mooi feestje worden. Ondanks dat Pim en ik net uit onze rustpauze komen na een lang seizoen willen we de duo wedstrijd winnen natuurlijk. Vorig jaar is dat met gelegenheidspartner Anne-Mark van der Vlag al gelukt. Tevens wil ik gewoon genieten van de mooie trails die de Sallandse heuvelrug te bieden heeft. Het parcour spreekt mij namelijk erg aan!''


Bas Peters komt individueel uit in de Dutch Masters. ''Dit wordt mijn derde deelname. De vorige edities waren niet mijn beste dagen op de fiets. De eerste keer kreeg ik een behoorlijke hongerklop en raakte ik door de nodige regen onderweg bevangen door de kou. Dit heb ik nog goed kunnen lossen door bij een verzorgingspost te stoppen en nieuwe droge kleding aan te trekken. Uiteindelijk werd ik nog tweede maar wel op grote achterstand. Afgelopen editie ben ik na honderd kilometer afgestapt omdat het onophoudelijk regende en ik geen risico’s wou nemen met het oog op het NK een week later. Dus hopelijk zit het dit jaar iets meer mee en kunnen we genieten van de mooie trails op deze route.''

Comentários


bottom of page