top of page

Uit de startblokken met Tessa Neefjes

In een team als het Giant-Liv Benelux Off-Road Team wordt er altijd wel door iemand gefietst, maar de komende periode komt iedereen praktisch elk weekend in actie. Tijd dus om vooruit te blikken op 2024. Dit keer met Tessa Neefjes, een renster die in de winter bepaald niet stilzit, maar toeleeft naar de Gravel World Series voor de komende periode. En natuurlijk naar de nationale titelstrijd Gravel.
Maar tegelijk blijft ook de variatie op vier verschillende fietsen haar ding.  ‘’Mijn winter was er wel één met ups en downs, vind ik zelf. Enerzijds had ik te maken met het  overlijden van meerdere dierbaren in erg korte tijd. Anderzijds gingen de wedstrijden die ik deze winter heb gereden wel verrassend goed. Wel heel leuk om voor de tweede keer Egmond Pier Egmond te winnen en ook was ik blij met de Nederlandse titel op het strand. Dat sluit gelijk mooi aan op een van mijn hoofddoelen dit jaar. Op vier verschillende fietsen een Nederlandse trui winnen. Dus het NK Gravel dit jaar staat hoog op mijn lijstje.’’  
'Sta er beter voor'


Neefjes koos dit jaar voor een andere aanpak. ‘’Ik vind het persoonlijk altijd heerlijk om in Zuid-Limburg en de Ardennen te trainen. Daarbij zijn heel veel UCI Gravel World Series op geaccidenteerd terrein en natuurlijk op de gravelfiets. In het vlakke Noord-Holland waar ik vandaan kom kun je dat natuurlijk niet heel goed trainen. Dus om nog wat specifieker te kunnen trainen en heerlijk offroad te kunnen rijden heb ik in de Voerstreek in België een trainingsappartement gekocht. Zo kan ik eenvoudig  trainen in Zuid-Limburg, de Ardennen en de Eifel.’’


En dat heeft effect. ‘’Ja ik denk zeker dat ik wel weer een stapje gemaakt heb. Als ik mijn trainingen van dit moment vergelijk met de trainingen van vorig jaar op hetzelfde tijdstip sta ik er toch weer iets beter voor.’’ En dat is prettig omdat haar doelen eraan komen. Ik heb voornamelijk wedstrijden uit de UCI Gravel World Series op de planning staan in dit eerste deel van het seizoen. Na de wedstrijd in Oostenrijk  staan Valkenburg (28 april), Duitsland (12 mei), Schotland (18 mei) en Denemarken (1 juni) op de rol. ‘’ De eerstkomende is zeker alvast een doel. ‘’Vorig jaar lag ik tot vlak voor de finish met ruime voorsprong op de rest in winnende positie in de UCI Gravel World Serie in Valkenburg. Maar helaas door een niet te maken lekke band heb ik  deze wedstrijd toch  verloren. Met mijn nieuwe trainingsappartement is het nu ook bijna een thuiswedstrijd geworden. Plus sinds kort heb ik een puppy Liv als mascotte. Lijkt me heel leuk nu ze nog een puppy is om met haar op het podium te staan.’’
En Neefjes kiest voor minder verplaatsingen. ‘’Dit jaar ligt mijn focus op Europa en heb ik ervoor gekozen om geen Unbound in Amerika te rijden. Ik wil dit jaar graag een goed blok van het NK Gravel, WK Gravel en NK MTB XCO rijden. Daarvoor zijn de trainingen wel een heel stuk anders dan voor een afstand zoals Unbound. En zeker gezien het erg snelle WK Gravel parcours dit jaar.’’

Comments


bottom of page