top of page

Uit de startblokken met Lars van Ark 

In een team als het Giant-Liv Benelux Off-Road Team wordt er altijd wel door iemand gefietst, maar de komende periode komt iedereen praktisch elk weekend in actie. Tijd dus om vooruit te blikken op 2024. We starten met Lars van Ark, die dit jaar de Gravel World Series afwisselt met UCI XCO MTB-wedstrijden in binnen- en buitenland.


Van Ark probeerde met het oog op belangrijke doelen later in het jaar zijn voorbereiding in de winter op een andere manier in te steken. ‘’Ik heb zeker een goede winter gehad! Veel uren in het zadel doorgebracht, geen ziekte gehad en leuke ritten gemaakt, wat mijn moraal voor dit seizoen hoog houdt. Ik heb in verhouding iets minder uren gemaakt, maar wel met iets hogere intensiteit, vooral door de Andalucia bike race. In het verleden heb ik wel eens de fout gemaakt om na een trainingsweek te weinig te rusten en volle bak door te trainen, maar ik denk dat ik dit jaar een betere balans tussen rust en training heb kunnen vinden. De komende weken zal blijken of dit de juiste aanpak is geweest.’’

 

Toch blijft een topsporter ook twijfelen. ‘’ Ja! Ik moet eerlijk zeggen dat ik me eind januari/begin februari een klein beetje zorgen maakte. De trainingswedstrijden gaven geen echt goede resultaten, wat natuurlijk ook niet hoeft, maar voor het gevoel is het wel lekker. Daarnaast had ik tijdens de trainingsweek in Limburg niet het beste gevoel op de fiets, zoals ik gehoopt had. Als ik mijn fitheid dan een maand later bekijk bij de Apeldoornse bike marathon, is dat beter dan wat ik ooit in die periode ben geweest en heb ik het gevoel dat ik door de week in Limburg en vooral de Andalucia bike race een enorme stap in de goede richting heb gezet.’’

 

En dat is een opsteker richting de echte doelen. ‘’Bij de start van het seizoen zal ik de verschillende Gravel World Series-races afwisselen met UCI XCO mountainbikewedstrijden in binnen- en buitenland. Mijn XCO-seizoen startte afgelopen week met de 3 Nations Cup in Oldenzaal en komend weekend rijd ik een wedstrijd in dezelfde serie in Sittard. Spannend omdat het inmiddels al meer dan twee maanden geleden was sinds mijn laatste cross country wedstrijd. Maar Oldenzaal gaf best vertrouwen. Ik kijk ook al erg uit naar mijn eerste Gravel World Series-race in Valkenburg van dit seizoen, een wedstrijd die mij goed zou moeten liggen en waar ik mijn nieuwe Revolt kan testen in een echte snelle koers.''  


De focus ligt dit seizoen immers op de eerder genoemde 3 Nation Cup en Gravel World Series-wedstrijden. ''Bij de 3 Nation Cup hoop ik eigenlijk een keer het podium (top 5) te betreden en in ieder geval een wat constanter seizoen als afgelopen jaar te hebben. Bij de Gravel World Series ga ik voor een paar superdagen zoals ik die vorig jaar met de wereldseriewedstrijd in Houffalize had, alleen dan zonder lek of andere pech, zodat het resultaat er ook helemaal naar is. . Ik kijk kortom erg uit naar dit seizoen en de mooie wedstrijden die erin gepland staan en op naar mooie resultaten! ‘’

Comentários


bottom of page