top of page

Uit de startblokken met Kevin Panhuyzen 

In een team als het Giant-Liv Benelux Off-Road Team wordt er altijd wel door iemand gefietst, maar de komende periode komt iedereen praktisch elk weekend in actie. Tijd dus om vooruit te blikken op 2024. Dit keer met Kevin Panhuyzen die zijn seizoen startte met een twaalfde stek in de gravelwedstrijd in Oostenrijk afgelopen weekend. Maar daar ook nadrukkelijk voelde dat er de komende periode meer in kan zitten.

 

De Belg haalde zo vertrouwen uit dat eerste optreden en dat is altijd prettig voor een renner die na een winter trainen voor het eerst de concurrentie opzoekt. ‘’ De winter was ook best goed verlopen, ik ben minder ziek geweest als afgelopen jaren en heb daardoor best goed kunnen doortrainen.  Jammer genoeg was het weer wel niet altijd super en daardoor zijn de echte lange trainingen iets beperkter gebleven.  Ik ben dit keer iets later en vooral iets rustiger aan de training begonnen. Andere jaren was ik soms al in februari in vorm. Ook heb ik me in november/ december opnieuw meer op de core en kracht gefocust in plaats van in het slechte weer buiten te rijden.  Tenslotte ben ik dit jaar parttime (80 procent) gaan werken zodat ik terug wat meer structuur in mijn trainingen en rust kan krijgen. Ik merk nu al dat deze dag me veel extra rust brengt en hoop dit dan ook om te zetten in de resultaten.’’


Verder bouwen

 

Panhuyzen hoopt de komende tijd de stijgende lijn door te kunnen trekken. ‘’Ik voel me erg goed. Door mijn goede winter heb ik al best wat interval trainingen kunnen afwerken en daarom voel ik me terug wat sterker aan het seizoensbegin. Ik hoop hier verder op door te bouwen en in de eerste koersen nog enkele stapjes te kunnen zetten.  Na de start van mijn seizoen bij de eerste World Series Gravel in Oostenrijk staan er - door het wegvallen van de eerste Bolero gravel race - enkele verkenningen van zowel Valkenburg, het BK gravel en Aken op de planning die dan weer begin mei plaatsvinden. Half mei kan ik eindelijk nog eens op de mountainbike springen in de BAMS La Reid om daarna weer enkele weken goed te trainen voor de volgende blok wedstrijden.  In juni rijd ik eerst de Bolero gravelrace in Diest wat bijna een thuis wedstrijd is. Daarna trek ik naar Frankrijk voor de volgende World Series Gravel in Millau. En als laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft stap ik in de Raid des Haut  Fagnes in Malmedy weer op de mountainbike. ‘’
Focus op gravel


De afwisseling in zijn programma blijft, maar: ‘’Hoofdzakelijk ligt de focus nog steeds op de gravel wedstrijden. Waar ik nog steeds hoop ooit een wedstrijd te kunnen winnen. Nu wordt dit er door het stijgende niveau niet gemakkelijker op. Tijdens de mountainbike races en kleinere gravel races hoop ik me vooral te amuseren en voorin in de wedstrijd te kunnen mee doen. ‘’

Comments


bottom of page