top of page

Uit de startblokken met Bas PetersIn een team als het Giant-Liv Benelux Off-Road Team wordt er altijd wel door iemand gefietst, maar deze periode komt iedereen weer praktisch elk weekend in actie. Tijd dus om vooruit te blikken op het restant van 2024. Dit keer met Bas Peters, de routinier van het team, die met nooit aflatende motivatie en ambitie telkens weer mooie klasseringen weet mee te pikken.


De Limburger had naar eigen zeggen  afgelopen winter een wat lager niveau dan de laatste winters. ‘’Maar dit was deels bewust. Ik heb wat vaker extra rust ingebouwd en bij slecht weer een training overgeslagen omdat ik de vorige winter vaak verkouden en wat ziekjes was . Ik denk dat dit achteraf wel een goede keuze is geweest, ik voelde me dit keer een stuk frisser aan het einde van de winter. Zo probeer je – ondanks dat ik over de nodige ervaring beschik - toch iedere winter wel wat dingen te veranderen. Ik ben namelijk van mening  dat het heel belangrijk is om je lichaam steeds weer nieuwe prikkels te geven.’’


Maximale uithalen

Voor Peters is het door zijn werk geen optie om veel extra trainingsblokken in te lassen. ‘’Het aantal uren dat ik maak is ongeveer het hele jaar gelijk, simpelweg omdat ik niet meer tijd heb. Maar qua intensiteit zit er wel behoorlijk wat variatie in, maar dit wil niet zeggen dat ik in de winter minder intensief train.’’ En telkens weer op hoog niveau. ‘’Ik denk zelf dat het ieder jaar weer lastiger wordt hetzelfde niveau te halen -  en heb hier vaak ook veel twijfels over als de wedstrijden dichtbij komen - maar tot nu toe valt het nog niet heel erg tegen.  Dat ik tegen een steeds jongere concurrentie strijd, is niet iets waar ik me mee bezig houd. Hier denk ik niet echt over na, ik probeer er voor mezelf het maximale uit te halen. Maar het is soms wel confronterend als je de startlijst bekijkt.’’
Marathon blijft favoriet

En de mix blijkt werken van het verschillende disciplines combineren. ‘’Ik  heb nu drie MTB- wedstrijden gereden en de komende wedstrijden zijn gravel. Namelijk, Valkenburg en Aken. Daarna staan er weer enkele MTB marathons in de Ardennen van de BAMS serie op mijn programma. De focus ligt toch vooral op dat MTB marathon werk, dit doe ik toch het liefst.  Maar het gravelen geeft wel een welkome afwisseling omdat je dit weer iets nieuws is. ‘’

Comments


bottom of page