top of page

Top 10 voor Neefjes en Panhuyzen in Gravel World Series Houffalize


In de Gravel World Series Houffalize is Tessa Neefjes vijfde geworden, Kevin Panhuyzen reed naar een zevende stek. Eerder in de week reed Lars van Ark naar de winst in de Streetrace van De Wijk.


Panhuyzen kampte met gemengde gevoelens in Houffalize. ''In de start kon ik best goed mee en boven zat ik rond positie zeven. Jammer genoeg viel er in de eerste afdaling best een groot gat. Ik probeerde er in mijn eentje nog naar toe te rijden maar toen van voren Wout van Aert zich op kop zette, bleef ik wat hangen. Ik besliste me te laten uitzakken tot het groepje achter me met nog enkele grote namen daarin. Ik verwachte dat we er nog wel naar toe zouden rijden. Niets was minder waar, ik bleek één van de sterkere renners in de groep te zijn en kreeg niet veel hulp in de achtervolging. Op de 'eerste' klim reed ik dan samen met nog twee andere renners weg. Maar eentje viel weg door een lekke band en de andere zat op zijn tandvlees. Veel van het werk moest ik dus voor mijn rekening nemen. Gelukkig had ik een heel goede dag en kwam enkel de onfortuinlijke Peter Vakoc nog terug. Uieindelijke bolde ik als zevende over de meet. Ik ben over dat resultaat super tevreden, maar kamp ook met een klein beetje telleurstelling omwille van het vroege tijdsverlies.''


Tessa Neefjes was niet helemaal content. ''Ook nu had ik nog geen super gevoel. Ik heb wel geleerd nu met de start achter de mannen full gas te starten en minder in te delen. Maar anders had ik ook niet gewonnen hoor. Hopelijk heb ik straks met het NK het supergevoel waar ik naar op zoek ben.''


Ook Van Ark naar WKLars van Ark kwalificeerde zich voor het WK. ''Ik was 25 minuten voor de start bij het startvak, maar dat was al helemaal vol waardoor ik als 250ste stond opgesteld. Maar ik had superbenen en na tachtig kilometer kon ik eindelijk aansluiten bij de groep die reed voor plek zeventien tot ik opeens “plat stond”. Dat probleem heb ik zo snel mogelijk gefixt. In de laatste dertig kilometer was het afzien met een zachtere band en ook reed ik al twee uur zonder drinken. Maar ik heb als 25ste en derde Nederlander de finish gehaald en me gekwalificeerd voor het WK!'' Eerder in de week won Van Ark de Streetrace van De Wijk. ''Ik merkte dat ik samen met Werner Vos wat sterker was dan de rest. Het duurde dan ook niet lang voordat we samen een gaatje sloegen, dat we langzaam uitbouwden. Maar toen viel ik op een obstakel. Drie ronden voor het einde kon ik weer aansluiten bij de eerste groep. Met een inbussleutel die mijn vader me aangaf, kon ik net optijd voor de finale mijn rem weer goed zetten. In de laatste ronden ging ik in de aanval en tot mijn verrassing lukte het me om zowel Pim Funken als Gerben Mos te verslaan in de sprint.''Thom Bonder reed ook in Houffalize maar kreeg met pech af te rekenen.

Comments


bottom of page