top of page

Tessa Neefjes wint strandklassieker Egmond Pier EgmondTessa Neefjes is overtuigend winnares geworden van Egmond-Pier-Egmond afgelopen weekend. De renster van Liv boekte haar tweede zege in deze strandklassieker.


Na afloop kon ze niet anders dan zeer tevreden zijn. '' De start was dit jaar gezamenlijk met de elite mannen. Ik vertrok sterk, kon direct flink opschuiven en kwam goed het strand op na de eerste opgang. Door de stevige westenwind ontstonden er direct waaiers. De tweede waaier bij de mannen ging net even te hard en toen kwam ik in de derde groep terecht waar ook Riejanne Markus en Maud Rijnbeek reden van de vrouwen. Beide zijn Nederlands kampioen tijdrijden (elite en U23), dus was het

belangrijk om tot het keerpunt goed mee te zitten. Dat lukte en op de terugweg zijn er bij Egmond-Pier-Egmond verschillende technische op- en afgangen waar ik hoopte het verschil te maken. Ik merkte na de afgangen al dat ik vaak klein gaatje had. Bij het keerpunt bij Castricum kon ik de afgang als enige fietsen en de andere meiden moesten lopen. Daarna ben ik hard de trappen afgereden en een goede zandpassage gemaakt het strand op. Toen ik achterom keek, zag ik ze niet meer rijden. In de laatste kilometers met zijwind nog over het strand en bij Egmond kwam ik solo over de finish. Deze prestatie en vorm had ik niet verwacht, dat ik na een mindere trainingsperiode hier kon winnen. Erg blij om EPE voor de tweede keer op mijn naam te schrijven. ''

Foto: @gpgrootegmondpieregmond

Comments


bottom of page