top of page

Tessa Neefjes is nu ook Nederlands strandkampioeneTessa Neefjes is in Renesse Nederlands kampioene strandrace geworden. In haar shirt van Europees kampioene in deze discipline wist ze na zilver en brons nu de hoofdprijs te nemen. Ne een fel bevochten strijd rekende de renster van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team met haar laatst overgebleven concurrente af in de sprint.


''We waren met drie rensters vooruit. Femke Markus was mee en ook Marielle Trouwborst. De laatste nam de kop en bleef aanvallen. Uiteindelijk moest ik een gaatje laten en bleef ik kort achter haar rijden met daarachter Femke weer op enige achterstand. Op een gegeven moment koos Marielle ervoor om een bepaald stuk door de duinen te rijden, dat hoopte ik al. Ik meende namelijk dat langs het water sneller zou zijn en dat bleek want met een kilometer voor de boeg kwamen we samen te rijden. Daar had ik echt wel even maximaal gereden, maar tijd voor herstel was er niet. Ik wilde de sprint aangaan en zat echt kapot, maar Marielle natuurlijk ook. Dan is het blijven gaan en dan is het een kwestie van 'believe', Dit lukte en nu heb ik een mooie derde trui na mijn titels op de weg (ezc) en op de mountainbike (marathon). Nu is winnen in het NK gravel mijn volgende doel.''Comments


bottom of page