top of page

Team toont zich in Redoute MarathonDrie renners van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team stonden zondag aan de start van La Redoute Marathon. Bas Peters (vierde) en Lars van Ark (tiende) eindigden bij de beste tien, Thom Bonder daar door pech net buiten. Dit trio liet zich sterk zien in de Ardennen, wat vertrouwen geeft voor de komende periode.


Want: Peters was niet ver van de derde plek in deze MTB Marathon-wedstrijd. Reden genoeg om content terug naar huis te rijden. ''Bij mij ging het goed, er lag een prachtig parcours en er waren fraaie omstandigheden. Tot kilometer vijftig zat ik in de eerste groep met zes. Uiteindelijk werd ik vierde.''


Ook Lars van Ark toonde zich tevreden. ''Ik heb erg genoten van het parcours in La Redoute! Ik had geen super benen door wat extra trainingsinspanningen de week ervoor. In het begin kon ik even mee met de koplopers maar ik moest vrij snel lossen op een lange klim, één van het kaliber dat ik de afgelopen weken met de focus op XCO niet veel was tegengekomen. Daarna heb ik heel lang steady in mijn eigen tempo gereden. In het laatste stuk pakte ik nog een renner terug waardoor ik voor de top tien kon sprinten! Uiteindelijk ben ik tevreden met een prima top 10 en maar zeven minuten achter de eerste wat me reuze mee viel met zo veel solo werk.''


Pechduivel in de Ardennen

Thom Bonder kwam de pechduivel tegen in de Ardennen. ''Dit was mijn eerste wedstrijd na de Cape Epic weer. Na de Epic heb ik eerst een week volledige rust genomen en daarna veel basistraining gedaan. De trainingen vooraf gingen makkelijk. Maar het is toch even afwachten waar je staat. Op de eerste klim ging het hard omhoog en waren we gelijk al los met drie man. De andere twee coureurs konden helaas niet echt goed afdalen dus alles kwam weer terug. Vrij snel daarna reed ik in eerste positie maar toen kreeg ik helaas een lekke voorband. Toen ik dit gerepareerd had, heb ik vanaf ongeveer de dertigste positie weer naar voren proberen te rijden. Half koers zag ik Lars ongeveer tien seconden voor me rijden. Maar in de volgende afdaling reed ik weer lek, nu achter. Na een reparatie had ik vrij snel daarna voor een derde keer een lekke band. ik had toen ook geen lucht (patronen) meer. Ik heb daardoor vijf kilometer op de insert moeten rijden naar de verzorging. Daar één en ander nog een keer gerepareerd en weer door gegaan. Uiteindelijk ben ik met drie lekke banden toch nog achttiende geworden.''

Comments


bottom of page