top of page

Sterke prestaties in Houffalize en Rursee

Lars van Ark kwam zondag in actie in de Nations Cup-manche in het Belgische Houffalize. Een dertiende plek stemde hem tevreden, maar de biker van ons team nam vooral een supergevoel mee terug uit Wallonië. in MTB am Rursee reed Thom Bonder naar een derde plek.
''Ik voelde me inderdaad super vandaag!'' liet Van Ark na afloop weten. '' Misschien was dit wel de beste race van het seizoen. Ik had alleen niet zo’n beste start omdat ik ver van achteren moest opstellen en door het lage tempo op de startklim onmogelijk kon opschuiven. Daardoor kwam ik pas als dertigste boven. Bovendien had ik hinder van een crash van iemand voor mij op de smalle wortel afdaling (‘A lijn’) wat veel tijd kostte. Na heel veel inhalen wist ik nog een dertiende stek uit de brand te slepen. Ik had heel graag in de top 10 gereden, maar een goed gevoel is ook veel waard.''


Bonder liet in MTB am Rursee een podiumplek noteren. ''In Rursee waren de beentjes ook prima. Ik zat in een kopgroep met Frohn, Gregoire en Hauser. Ik reed helaas lek na 35 kilometer, dus moest in de achtervolging. Ik heb het gat nog kunnen verkleinen naar 1:45 op een gegeven moment, maar ik kwam er niet bij. Uiteindelijk heb ik Hauser nog kunnen bijhalen en kon ik op drie minuten van winnaar Gregoire derde worden. Zonder lekke band had ik wel mee kunnen doen voor de winst, denk ik.''

Comments


bottom of page