top of page

Podium voor Neefjes en PetersTessa Neefjes is tweede geworden in de UCI Gravel World Series in Denemarken. In Blaavand bleek er maar één sterker. Ook Bas Peters stond op de tweede plek na afloop van de Rhein Hunsruck Marathon.


Neefjes was niet helemaal tevreden. ´´´´´´ Ik heb inderdaad gemengde gevoelens over de UCI gravelrace van gisteren in Denemarken. Na acht kilometer was ik al betrokken bij een grote valpartij in het peloton. Hierdoor moest ik nog 158 kilometer van de race achtervolgen. Gelukkig kon ik veel posities goedmaken en heb ik genoten van veel cyclocrossonderdelen op het parcours. Aan het einde heb ik een groot deel van de achterstand goedgemaakt, maar niet genoeg om de leider in te halen. Ik ben kortom blij met het goede racegevoel, maar jammer dat ik de echte strijd om de winst niet heb kunnen voeren vanwege de vroege valpartij.´´


Ook Kevin van Panhuyzen nam deel in Denemarken. ´´´ Bij mij ging het wel ok, al merkte ik wel dat ik niet zo een goede dag had. Ik moest de wedstrijd tamelijk hard ondergaan. In de eerste ronde kreeg ik ook af te rekenen met druk verlies en dit merkte ik wel op de snellere gravel stroken. Nadien verloor ik ook even de aansluiting met de kopgroep doordat de cameramotor veel te kort voor de kopgroep reed. Samen met een andere renner heb ik een halve ronde moeten achtervolgen alvorens we terug kwamen aansluiten. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam ik nog met de kopgroep de zware modderstrook uit maar toen ze op de weg begonnen te demarreren moest ik eraf. Uiteindelijk bol ik helemaal leeg als achste over de meet.´´ Thom Bonder zat daar niet ver achter. ´´´ ´Het was wel een zware wedstrijd met veel modder en plassen. Ik zat een kleine twee van de vier ronden in de kopgroep. Maar reed mezelf wat vast in de modder op de zwaarste strook en moest er met Kevin half af. Kevin had ons nog een keer teruggereden maar dat was wat teveel voor mij. Daarna reed ik nog voor top 10 maar net voor het ingaan van de tweede ronde reed ik helaas lek en heb ik moeten pluggen. Daardoor ben ik één groep naar achteren gevallen en zestiende geworden.´´


Bas Peters reed zondag in de Rhein Hunsruck Marathon. ´´´ Vanuit vertrek was er meteen een flinke klim waar we met vier wegreden, maar na veertig kilometer kwamen er drie renners terug en had ik niet echt meer een goed gevoel, Voor mijn gevoel was het vanaf toen meer aanklampen om nog zevende te worden. Maar blijkbaar was ik niet de enige die niet meer helemaal fris meer was. In de laatste vijf kilometer was er behoorlijk wat singeltrack met korte klimmetjes waar de groep nog uit elkaar werd gereden.´´ Peters werd tweede.


Lars van Ark tenslotte reed de 3 Nations Cup op de Col du VAM. ´´´ In de eerste ronden landde ik ergens een beetje ongelukkig waardoor ik in de post moest stoppen om mijn stuur recht te zetten. Uiteindelijk ben ik terug gereden van plek 45 tot plaats 17 en heb ik de schade aardig beperkt.´´


Foto: @jeppokirk

Comments


bottom of page