top of page

Peters tweede in Dutch Masters of MTB


Bas Peters imponeerde vandaag met een tweede plek in de Dutch Masters of MTB in Haarle. De Limburger hield de eer van Giant-Liv Benelux Off-road Team hoog, waar Lars van Ark door pech uitviel en Thom Bonder en Tessa Neefjes door ziekte niet van start konden gaan.


Peters kon leven met de uitslag, een tweede stek achter Peter Schulting. ''In de eerste 45 kilometer werd er ontzettend hard gereden, maar ik kon goed mee met de eerste groep. Toen de uiteindelijk winnaar na 75 kilometer wegreed, werd er door de rest even getwijfeld, waardoor hij al snel een flink gat sloeg. Vanaf dat moment bleven we met vier achtervolgers over. In dit groepje was de samenwerking goed maar we kwamen geen meter dichterbij, dus de sterkste heeft gewonnen. Door de harde wind heb ik mezelf rustig gehouden tot de laatste tien kilometer om toen bij Holten vol voor die tweede plek te gaan. We reden daar dan ook met twee man weg en gelukkig kon ik de sprint voor de tweede plek pakken.''


Endurance renster ambassadeur Liv Nicole van Batenburg werd tweede op de 200 kilometer, die werd gewonnen door gravel- en gastrenster Jannitta van den Brink. Eva Buurman van Liv Racing Teqfind was ook mee als gastrenster en won de 100 kilometer.

Commenti


bottom of page