top of page

Peters en Bonder kijken uit naar Drenthe 200 

Bas Peters is de man van de ervaring, Thom Bonder maakt juist zijn debuut in zijn thuisprovincie in de Drenthe 200.  Beide rijders van ons team kijken uit naar de wedstrijd die dit jaar een waar modderbad lijkt te gaan worden.

 

Peters is alweer aan zijn vijfde deelname toe. Onlangs kwam hij in actie bij de Dutch Masters. De Limburger kan de wedstrijden goed vergelijken. ‘;De Dutch Masters  heeft meer hoogtemeters en echte MTB-paden, Drenthe heeft daar tegenover dan weer meer zwaar lopende offroad paden. De voorbereiding is in principe hetzelfde, alleen voor Drenthe ben ik wat meer bezig met goede verlichting omdat je een stuk langer in het donker rijdt.’’ De keuze voor de fiets was snel gemaakt. ‘’

Op mijn mountainbike, klinkt misschien een beetje vreemd maar de MTB voelt vertrouwder en ik vindt de zit prettiger maar denk dat de gravelbike waarschijnlijk sneller is zeker als ze - zoals vermeld afgelopen dagen - de slechte stukken gaan vervangen voor asfalt. Ik kies voor mijn MTB voor Racing Ray voor en achter Racing Ralph of Thunderburt. Ik hoop de tocht in een tijd van  7:53:58 te volbrengen.’’ 

 

Voor Bonder is de omgeving vertrouwd maar wordt de ervaring nieuw. ‘Ik doe geen specifieke voorbereiding voor deze wedstrijd. Ik rijd op de gravelbike met MTB banden. Ik kan hierop meer aero zitten en ook 2 bidonnen meenemen in plaats van 1. Ik zal er niet snel worden afgereden qua techniek. Mtb fully zal je wel meer comfort hebben. We gaan zien wie de betere keuze heeft gemaakt. Maar ik denk dat in deze omstandigheden niet de fiets de winnaar gaat maken maar gewoon de sterkste renner.  Er is heel veel water gevallen de laatste tijd en het is modderig. Hier ga ik niet voor m'n plezier nog vooraf even op trainen. Ik rijd met Racing Ray en Racing Ralph, ik wil wel grip inde  modder maar ook snelheid voor de stroken die wel lopen. Ik denk tussen de 7 en 8 uur nodig te hebben, afhankelijk over wat voor paden de organisatie ons gaat sturen en de omstandigheden op de dag zelf zoals wind en regen.’’

Comments


bottom of page