top of page

Panhuyzen zesde in Adventure GravelKevin Panhuyzen is zesde geworden in de UCI Gravel World Series manche in Polen. Daar kon hij prima mee leven.


''De naam van de wedstrijd Adventure gravel was alleszins niet gestolen. Tijdens de verkenning afgelopen dagen merkten we al een vrij technisch maar heel mooi parcours op. Het niveau van het startveld was ook van een heel hoog niveau met voldoende profs en ex-profs die aan de start stonden. Dat werd ook direct duidelijk tijdens de eerste klim. Ik zag waardes staan op mijn powermeter die ik al lange tijd niet meer gezien heb. Maar toch kon ik goed mee tijdens de eerste wedstrijdhelft. Na een dik uur koers was er een eerste schifting die ik overleefde en kwamen we met acht renners vooruit. Na twee uur ging het tempo nogmaals de hoogte in en daarna moest ik kiezen voor mijn eigen tempo. De rest van de dag, met nog zo'n 45 kilometer voor de wielen, moest ik alleen afwerken. De groep na mij was ook best ver achter, dus zweefde ik ergens tussen 2 groepen in. Uiteindelijk bolde ik als zesde over de streep met enkel serieuze toppers voor mij.'' De winst ging naar Petr Vakoc.

Kommentare


bottom of page