top of page

Net geen top 10 voor Panhuyzen op BK gravel

Kevin Panhuyzen is twaalfde geworden op het Belgisch Kampioenschap gravel woensdag. En hoewel hij op iets meer gehoopt had, kon hij met de afloop van deze snelle wedstrijd uiteindelijk best tevreden zijn.De Belg vertelt zijn verhaal: ''Na het goede gevoel in Valkenburg stond ik met veel goesting aan de start op het BK gravel. Nu wist ik ook wel dat het parcours niet honderd procent mijn ding was, maar ik wou er wel het beste van maken. In de eerste 30 kilometer kon ik me altijd goed vooraan handhaven. Maar echt breken deed het peloton niet. Daarna zat ik even ingesloten waardoor ik wat verder naar achter kwam te zitten. Net toen reed er een groepje van een twintigtal renners weg. Samen met Olivier Godedroid kon ik de sprong van groep twee naar één maken. Ik dacht dat de eerste schifting toen wel gebeurd zou zijn, maar het bleken alleen maar verloren krachten te zijn. Alles kwam weer samen en de koers kon weer opnieuw beginnen. Na 2.30 uur merkte ik dat de demarrages wat moeilijker begonnen te gaan. Daardoor kon ik ook niet meer echt op alles reageren. Toen de sterkste vijf renners wegreden moest ik dan ook blijven zitten. Bij ons in de groep was er niet echt direct sprake van samenwerking en bleven de demarrages vallen. Twee man konden er nog wegrijden maar voor de rest bleven we wel samen In de tweede groep sprintend voor plek acht reden we dus naar de meet. Door me relatief goed te plaatsen, kwam ik als vijfde over de meet en werd ik twaalfde in totaal.''

Kommentare


bottom of page