top of page

Neefjes wint Gravel Fondo Limburg in ValkenburgTessa Neefjes is in Limburg winnares geworden van de Gravel Fondo Limburg. De renster van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team boekte de door haar zo fel begeerde overwinning in haar nieuwe thuisregio.


Neefjes maakt een droomdoel waar in Limburg. ''Deze wedstrijd was wel een beetje een thuiskoers omdat ik zo dichtbij woon. Leuk was ook dat mijn puppie Lv mee op het podium kon nemen, dat was extra schattig omdat ze nog zo klein is. De wedstrijd was zwaar. We reden volle bak de Cauberg op en toen kwamen de mannen voorbij. Toen was het een kwestie van zo lang mogelijk aanhaken. We bleven met drie over, maar na die pittige beginfase had ik het even zwaar. Toen besloot ik even mijn eigen tempo te rijden en de anderen te laten gaan. Dat temporiseren is altijd een gokje, maar dat pakte goed uit. Want ik kon weer aansluiten en ze later achter me laten. Super dat ik hier winnen kon.''Kevin Panhuyzen keek ook terug op een sterke wedstrijd. ''Valkenburg voelt voor mij toch altijd een beetje aan als een thuiswedstrijd, daarom was ik na de lekke band van vorig jaar gebrand op een goed resultaat! Al op de eerste echte klim van de dag werd er een afscheiding gemaakt van een vijftiental renners. Ik zat een klein beetje te ver achter enkele renners die moesten lossen, maar kon het gat vrij makkelijk dichten naderhand. Daarna reden we eigenlijk altijd relatief goed samen. Het tempo lag verschrikkelijk hoog en elke ronde werd de groep meer uitgedund. Bij het ingaan van de laatste ronde kon ik me met de sterkste vijf renners afscheiden van de rest en zo reden we richting de finale. In de aanloop naar de lange afdaling van Bemelen berg kreeg ik even krampen en moest ik lossen, waardoor er drie renners konden wegrijden. Kort erna zag ik Toon Aerts en Piotr havik demarreren, waardoor de nummer drie Adne Koster opnieuw in mijnvizier kwam. Ik reed het gat vrij makkelijk terug dicht en samen gingen we de laatste vijf kilometer in. Helaas nam ik in de laatste afdaling van de dag iets te veel risico waardoor ik een lekke band kreeg. Het duurde een tijdje voordat de band hersteld was en zo kwam het groepje voor de zesde tot en met de 10e plek terug aansluiten. Met mijn sprinters kwaliteiten kon ik hier een 9e plek uit te wacht slepen.

Zonde van een mogelijks podium maar laten we het goede gevoel in gedachten houden!''


Van Ark en Peters

Lars van Ark kreeg met de pechduivel af te rekenen in Limburg. ''Vanuit de start zat het tempo er gelijk lekker in en was het hard werken om op te schuiven. Op het breekpunt miste ik net de eerste groep doordat ik op de kant werd gezet en net even niets meer over had. Ik kon me herpakken en dankzij wat goede momenten kon ik voorin de tweede groep mee rijden voor uiteindelijk een plek 17, helaas brak 4 km voor de streep mijn ketting en heb ik als een gek gesprint, gestept en alles gedaan om net dertigste te worden en me als laatste van het eliteveld nog net te kwalificeren voor het WK.''

Bas Peters eindigde net voor hem. ''Man wat ging dat hard vandaag in Limburg, de start de Cauberg op was nog goed te doen, maar toen we eenmaal op de eerste gravelstroken kwamen, ging het gas vol open. Het eerste uur heb ik gigantisch afgezien maar naarmate de race langer duurde, ging het steeds beter. Ik reed in de tweede groep voor plek 17/18. Helaas ben ik op twintig kilometer voor de finish lek gereden en de band moeten pluggen en bijpompen. Uiteindelijk 35ste, balen want er had wel meer ingezeten.''

Yorumlar


bottom of page