top of page

Neefjes naar tweede plek in CanadaTessa Neefjes bleef na Unbound in Noord-Amerika om een wedstrijd in Canada te rijden. Ze reed er naar een keurige tweede plek.


Neefjes liet ons weten tevreden te zijn, maar stiekem wel op meer gehoopt te hebben: ‘’Het was een pittige race nadat ik een nachtvlucht had genomen na Unbound. Het begin ging eigenlijk best wel lekker. Ik zat in de buurt van de Canadees kampioene gravel toen we een modderstrook bereikten. Iemand voor me moest afstappen en zij pakte juist de goede lijnen, ze komt ook uit de buurt. Toen ik die strook van vier kilometer af kwam, zat ik alleen en zij reed vooruit met enkele mannen. Ik wilde de kloof dichtrijden, maar ik raakte er net niet bij. De gehele eerste ronde heb ik alleen gereden. Nadat ik op de klim hard doorgereden was, kwam ik in een groepje met twee mannen terecht. Maar haar voorsprong liep gestaag uit, zij was echt sterk vandaag. Ik merkte dat ik op zich wel stabiel kon rijden, dat was lekker, maar ik had niet de superdag die ik nodig had wilde ik winnen. In het laatste halve rondje merkte ik dat de benen ook wel wat leeg waren met Unbound net achter de rug. Het was leuk geweest als ik nog had kunnen winnen als afsluiting maar ik moet maar tevreden zijn met de tweede plek.’’Foto's: : @tjallingphotography

Commentaires


bottom of page