top of page

Neefjes en Panhuyzen imponeren op kampioenschappenTessa Neefjes heeft brons gewonnen op het Nederlands Kampioenschap Gravel. Bas Peters en Thom Bonder reden in de top tien van de mannenwedstrijd in het Limburgse Banholt. In Belgie presteerde Kevin Panhuyzen sterk.Neefjes vertelde: ‘’We moesten vier rondjes rijden en eind ronde één reed ik lek. Er kwam latex uit mijn band en ik voelde al vaak de velg. Wielen wisselen was niet toegestaan en ik was bang, dat als ik er lucht bij zou doen, de latex er helemaal uit zou gaan. Later bleek ik de race op 0,72 bar te hebben gereden terwijl ik gestart was met 1,7 bar in mijn band. Daardoor kon alle bochten niet voluit rijden en op asfalt reed dit ook lang niet top. Op de klim reden Van Empel en Rooijakkers elke ronde weg. Meestal sloten er daarna nog paar rensters aan, maar het dunde steeds meer uit. Uiteindelijk bleven we nog met vier rensters over. Met nog één rondje te gaan, kwam er weer een demarrage op de klim en ik kon mee, maar op het asfaltstuk daarna kon ik gewoon niet meer hard rijden door mijn lege band. Erg zonde! Ik kon gelukkig nog wel op plek drie finishen op maar een klein verschil, dus was anders zeker nog een spannende battle geweest.’’Thom Bonder werd tiende bij de mannen. ‘’Bij mij ging het tot de laatste ronde eigenlijk heel goed. In de voorlaatste ronde dacht ik zelfs wel podium te kunnen rijden, want het ging nog heel gemakkelijk. Ik zat ook relatief gemakkelijk de hele tijd voorin de groep. In de laatste ronde was het helaas in één keer gedaan.’’
De zevende stek was voor Bas Peters. ‘’Vanaf de start was het meteen volle bak naar de eerste gravelstroken waar meestal maar één goed spoor lag. Daardoor brak het peloton dan ook meteen in stukken en we reden al de eerste ronde weg met een omvangrijke groep. Ondanks het hoge tempo kon ik goed mee in deze groep, vanwege de warmte en het zware parcours probeerde ik voor zover mogelijk zoveel mogelijk energie te sparen voor de laatste ronde. Uiteindelijk viel de groep na verschillende demarrages in die laatste ronde uit elkaar. In de laatste klim heb ik alles gegeven en vol door naar de finish eindigde ik tevreden met plek zeven.’’


Kevin Panhuyzen maakte indruk op het Belgisch kampioenschap marathon. ''Ik was derde elite, maar vierde algemeen. Heel lang met Wout mee kunnen rijden maar na 80 kilometer kreeg ik even een heel slecht moment. En toen kwam de tweede groep terug aansluiten bij mij maar daar lag het tempo ook wat hoog..''


Lars van Ark reed in het kader van de 3 Nations Cup. ‘’Winterberg ging best oké vandaag. De eerste helft ging zoals ik al bang voor was, het hoge tempo in de eerste twee ronden op de lange klim kon ik niet volgen na gisteren en zodoende blies ik me op. In de tweede helft herpakte ik mezelf en kon ik op een verrassend hoog eigen tempo weer terug naar voren te rijden, uiteindelijk eindigend op de achtste plaats.’’

Comments


bottom of page