top of page

Neefjes kijkt uit naar NK Strand en rest van seizoen


Over het seizoen 2022 kan Tessa Neefjes alleen maar heel tevreden zijn. Ze won de UCI Gravel World Series, werd Nederlands kampioene MTB Marathon en schreef de Europese titel op het strand op haar naam. De alleskunner uit Noord-Holland hield er een profcontract bij het LIV Global team aan over, maar kan ook nog terugvallen op het haar zo vertrouwde Giant-Liv Benelux Off-Road Team. Op het NK Strandrace is ze – ondanks een mindere aanloop – één van de favorieten voor de titel. Ze rijdt graag op het strand. ‘’Het is elke keer anders en de beste wint meestal ook gewoon. De sfeer is bovendien ontspannen.’’


Ze ontpopte zich in 2022 tot een waar truienverzamelaarster. Een tricot dat nog in haar collectie ontbreekt is het rood-wit-blauw van het Nederlands kampioenschap strandrace. En die wordt zondag vergeven. ‘’Als ik helemaal fit ben, ga ik echt voor die titel. Vorig jaar reed ik met Nina Kessler vooruit toen mijn ketting vastliep. Ik zeg niet dat ik gewonnen had, maar het had wel een stuk spannender kunnen aflopen. Ik heb dit parcours van het komende NK in Wijk aan Zee vaker gereden en vond het toen echt heel cool. Ik begrijp dat men het voor de recreanten wel wat minder spectaculair heeft gemaakt, maar de achttien procent klim die erin ligt en de technische afdaling naar beneden, maken het zeker nog altijd uitdagend. Bovendien: een strandrace is altijd superzwaar, je kunt je nooit verschuilen. Er zin vaak epische omstandigheden, waarbij je strijdend tegen de elementen door de prachtige natuur rijdt. De tegenstand gaat pittig zijn hoor, want Nina Kessler en Pauliena Rooijakkers hebben al wegkilometers in de benen dit seizoen en kunnen dit ook gewoon heel goed. Als ik win, heb ik het niet cadeau gehad.’’’


Het startschot klinkt zondag om 10.30 uur.

Foto: Arjan Schippers

Comments


bottom of page