top of page

Neefjes is Europees kampioen op het strand


Tessa Neefjes is vandaag in Duinkerken Europees kampioen op het strand geworden. De renster van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team wist in extremis Nina Kessler te verschalken en een nieuwe hoofdprijs aan haar seizoen toe te voegen.


‘’Ik sloot vlak voor de technische passage naar de finish bij Nina aan waarop we bij de opgang samen door het losse zand naar de boulevard reden en daar kon ik net het verschil maken. Het was een rommelige race, want in Nederland hebben wij bij de vrouwen onze eigen race, maar in België starten we samen met de mannen, dus dat was best wel een chaos. Na het eerste keerpunt zat ik met Nina in een groepje van zeven man, maar één van die mannen had mij van mijn fiets gereden. Ik viel over de kop waardoor ik uit het groepje achterop was geraakt. Het werd een wedstrijd in een wedstrijd. Net als in Houffalize dacht ik: Tes lekker met de focus erop door blijven rijden, want Nina zou ook zomaar door een val of zoiets stil kunnen vallen. Ik had het niet meer verwacht, maar ik zag de quad voor me rijden en dacht toen nu de Dood of de Gladiolen of ik er nog kon komen. Het bleek een perfecte timing. Deze Europese titel is de kers op de taart van een heel geslaagd seizoen.’’


Comments


bottom of page