top of page

Mooie prestaties op drie frontenSterke prestaties van het team afgelopen weekend. Tessa Neefjes werd in Schotland nipt geklopt in de sprint voor de derde plek, Thom Bonder was zesde in de Ardennen en Lars van Ark reed naar een top 10-plek in de 3 Nations Cup in Genk.


Tessa Neefjes stapte met gemengde gevoelens op de boot na haar deelname aan The Gralloch (UCI Gravel Series), maar de blijdschap overheerste: ‘’Ik ben heel tevreden over de wedstrijd. Natuurlijk na afloop wel met mixed feelings, want ik verloor net de sprint voor de laatste podiumplaats van Tiffany Cromwell. Dat was heel nipt en heel jammer. Maar het belangrijkste was dat ik echt het lekkere gevoel weer had, de raceflow was terug. Het was een superzwaar parcours met lange klimmetjes en afdalingen eb een sterk deelnemersveld. Ik was blij dat ik in dit veld zo sterk mee kon doen. We kwamen op het laatst dichtbij de eerste twee in de wedstrijd. We probeerden er nog bij te komen, maar we kwamen er net niet bij. Die eerst twee waren al vroeg weggereden op de eerste klim, de groep daarachter met mij erin dunde langzaam uit tot uiteindelijk drie rensters. Ik heb genoten van een prachtig parcours en er was een aparte vrouwenwedstrijd, dat was ook prettig. Op naar de volgende gravelkoers, dat wordt een wedstrijd in Denemarken.´´


Lars van Ark was ook te spreken over zijn wedstrijd: de 3 Nations Cup-manche in Genk op zondag. ‘’Jazeker, ik heb mooi wat uci punten kunnen sprokkelen in Genk! Kon ik in het begin nog mee met de kopgroep, in de tweede helft ben ik mooi strak, eigen tempo gaan rijden. In de laatste ronde werden we getrakteerd op een enorme hoos/onweersbui, maar ik kwam nog wel op het wiel van de nummer zeven. Toen ik probeerde hem in te halen, glibberde ik  helaas de linten in. Maar ik ben dik tevreden met plaats 8.’’
Thom Bonder reed de Ardennes Trophy in Theux , waar hij een mooi parcours trof. ‘’In de eerste twintig kilometer zat ik mee met de kopgroep, maar deze mannen gingen mij te hard op de steile modderklimmen. Toen viel ik wat stil, ik heb de parkeermeter aardig aan gezet en ben op dat moment rond plek tien terecht gekomen. Ik ben wel goed blijven eten en drinken en in het laatste uur ging het weer en ben ik weer  naar plaats zes gereden.’’

Commentaires


bottom of page