top of page

Kou en ziekte bederven liefde voor Cape Epic niet


Thom Bonder en Jan Withaar hebben hun derde gezamenlijke Cape Epic erop zitten. Nadat er lang een veel betere klassering leek te zitten, sloeg het noodlot in de voorlaatste etappe op zaterdag toe. Maagklachten bij Bonder zorgden ervoor dat de gelegenheidsploeggenoten terugvielen naar een 26e plek. Op de slotdag verging het Bonder en Withaar al iets beter en ok belangrijk: de liefde voor de Zuid-Afrikaanse tracks heeft er niet onder geleden.
Bonder kijkt al met al wel met gemengde gevoelens terug op acht dagen Cape Epic. ''Ik was iets eerder naar Zuid-Afrika vertrokken om aan de hitte te wennen, maar in de laatste dagen heb ik juist enorm kou moeten lijden. Ik had al wat maagklachten, maar zaterdag heb ik het erg zwaar gehad en een lange dag in de kou moeten overleven op een banaan en wat drinken. We lagen lang op koers om de tweede Nederlanders te worden in het klassement, maar die plek verspeelden we door het lichamelijke ongemak. Wel ben ik blij dat het op de slotdag weer wat beter ging en uiteindelijk heeft mijn liefde voor het rijden in Zuid-Afrika er niet onder geleden. Voor mij is dit echt een MTB-Walhalla. Ik heb nog nergens zulke mooi tracks gereden als hier. Ik ga nog een paar dagen herstellen en dan pak ik in Europa de draad weer op met toch weer een afgeronde Cape Epic op zak.''


Comments


bottom of page