top of page

Korte klasseringen in Malmedy


Kevin Panhuyzen en Bas Peters namen afgelopen weekend deel aan de Raid de Hautes Fagnes in Malmedy en wisten daar een korte klassering te laten noteren. De twee rijders van ons team kwamen respectievelijk als vierde en zesde over de finish.


Peters kreeg zijn korte uitslag zeker niet cadeau. ''Ik reed in de eerste afdaling lek, maar dat euvel kon ik met plug en patroon erop repareren. Maar daarna moest ik twintig kilometer in de achtervolging om zodoende met veel pijn en moeite weer aan te kunnen sluiten in de eerste groep. Tot kilometer 45 hing ik aan het elastiek bij de eersten in koers, daarna heb ik definitief moeten lossen om de laatste zeventig kilometer solo af te leggen.''


Panhuyzen vult aan: ''Ik had ook geen topdag, technisch maakte ik ook iets teveel foutjes waardoor ik dikwijls onnodig krachten moest verspillen. Ik denk dat ik de afgelopen tijd teveel op de gravelfiets heb gereden om dit technisch goed aan te kunnen. Uiteindelijk wist ik wel nog redelijk lang mee te gaan met de kopgroep, maar op het laatste zware gedeelte was er het er voor mij te veel aan. Ik kon na twee keer gelost te zijn bij de eersten, wel opnieuw komen aansluiten maar de derde keer was er te veel aan. Uiteindelijk ben ik als vierde over de meet gebold.''

Comments


bottom of page