top of page

Kevin Panhuyzen wint Raid des Hauges Fagnes
Kevin Panhuyzen heeft in Malmedy de Raid des Hauges Fagnes op zijn naam gebracht, Bas Peters werd vierde in deze wedstrijd.


Voor Van Panhuyzen betekende deze overwinning een enorme opsteker, zo bekende hij na afloop. ‘’Ik stond een klein beetje onzeker aan de start. Al sinds Ponts voelde ik me niet echt top. Daarom deed ik deze hele week rustig aan en vervolgens was het vandaag hopen op goede benen. Al op de eerste klim merkte ik dat die er ook waren en dat ik vrij gemakkelijk mee kon rond draaien in de eerste groep. In de afdalingen kon ik ook dikwijls het verschil maken en toch relatief gerecupereerd aan de volgende beklimming beginnen. Op ongeveer 40 kilometer van de meet reden we met de drie sterkste renners weg van de anderen. Niet veel later brak bij medekoploper Joris zijn ketting. En bleef ik over met Jens Keukeleire, Daarna kreeg ik zelf ook een leegloper, maar ik kon gelukkig met een c02 patroon snel terug op pad. Op eigen tempo reed ik terug naar Jens die op zijn beurt de volgende afdaling lek reed. Daarna was het nog best een lange weg met veel pittige klimmetjes naar de finish. Gelukkig had ik genoeg voorsprong en kon ik deze mooie wedstrijd winnen!’’
Bas Peters liet zich ook positief opmerken met een vierde plek. ‘’We reden 113 kilometers met drieduizend hoogtemeters vandaag. Ik kon vanaf de start meteen goed mee met de eerste groep van zes. We hebben zeventig kilometer samen gereden , daarna viel de groep uit elkaar. Uiteindelijk heb ik tot op de laatste klim gereden voor het podium, maar de helaas werd ik vierde. Ik ben wel dik tevreden met mijn race van vandaag en heb genoten van het prachtige parcours.’’


Lars van Ark reed de 3 Nations Cup in Saalhausen vandaag, waar hij beslag legde op een twaalfde plaats. ‘’In de eerste twee ronden had ik moeite om in mijn ritme te komen, maar toen ik de flow eenmaal had, kreeg ik vleugels. Top 10 zat er in, maar een losse steen raakte halverwege koers de derailleur in de afdaling waardoor hij super slecht schakelde en mijn ketting er twee keer af lag.’’

Comentários


bottom of page