top of page

Kevin Panhuyzen kijkt terug en vooruit

Deze zomerweken kijken de renners van het Giant-Liv Benelux Offroad Team terug op de eerstes maanden van 2023 en vooruit naar hun verwachtingen op sportief vlak voor de rest van het jaar. Dit keer komt Kevin Panhuyzen aan het woord, die een nieuwe mix vond tussen verschillende disciplines en heel graag nog eens wil winnen in zijn regenboogtrui.
Terugblikkend op zijn eerste maanden voor dit team kan Panhuyzen toch voornamelijk tevreden zijn. ‘’Die periode is erg goed verlopen. Buiten de pech die ik in Valkenburg kende, stond ik er elke wedstrijd die ik op voorhand had aangestipt. De World Series Gravel en Raid des Hautes Fagnes Malmedy waren in het eerste seizoensdeel de grootste doelen. Met een podium in Schotland en de winst in Malmedy heb ik toch al twee doelen van dit seizoen behaald.’’

De marathon discipline was een nieuwe ervaring voor de Belg. ‘’Het verschil met mountainbike XCO is heel groot, de wedstrijd is veel langer, maar ook komt er meer tactiek bij kijken. Indeling is heel belangrijk maar toch mag je de voeling met de groep niet verliezen als je kans wilt maken op winst. Met gravel zijn er ook wel een aantal verschillen. Op technisch vlak is er iets makkelijker verschil te maken in een marathon al hangt dat ook van het parcours af. Wel is er veel sneller een afscheiding met een selecte groep waardoor er minder gedrum is om een goede positie te hebben. Ik moet me soms iets meer afzijdig houden tot de finale begint. Ik houd er van het tempo hoog te houden gedurende de wedstrijd, maar bekoop dit soms in de finale. Dit geldt ook voor de gravelwedstrijden.’’


Panhuyzen is inmiddels ervaren genoeg om te weten op welke parcoursen hij het best tot zijn recht komt. ‘’Technische passages liggen me het best. Ook lange niet al te steile klimmen passen goed bij mijn fysieke mogelijkheden. Ook geldt dat ik een beter ritme gevonden heb tussen werken, trainen en rusten. Vorig jaar was ik op bepaalde momenten erg vermoeid door de combinatie waardoor ik af en toe langer rust moest nemen. Nu is dat ritme beter en kan ik mijn trainingen beter afwerken.’’ In zijn nieuwe team voelt hij zich thuis. ‘’ Ik merk dat iedereen de flow goed te pakken heeft want iedereen laat heel erg knappe resultaten optekenen en dat motiveert mij ook om mooie prestaties neer te zetten. Tessa haar prestatie in Unbound vind ik ook heel knap, ondanks alle tegenslag heeft ze toch kunnen finishen in deze epische wedstrijd! Jammer genoeg heb ik nog niet heel dikwijls de kans gehad om samen met mijn team genoten te trainen. Ik woon (heb ik afgelopen weekend zelf ondervonden) best ver van iedereen af en dat maakt het moeilijk deel te nemen aan team trainingen. ‘’


Ambities voor de rest van dit jaar zijn er zeker, dat zal niemand verbazen. ‘ Het grootste doel blijft om een World Serie Gravel-wedstrijd te winnen in de regenboogtrui maar dit zal geen makkelijke opdracht worden, al blijf ik wel proberen. Ook het Belgisch Kampioenschap marathon staat met stip aangeduid in de agenda.’’コメント


bottom of page