top of page

Hoopgevende start in Oostenrijk, pech in Sittard
Voor Kevin Panhuyzen en Tessa Neefjes startte het gravelseizoen met de UCI World Series-wedstrijd in Wörthersee (Oostenrijk). Lars van Ark kwam in actie bij de 3 Nations Cup-wedstrijd in Sittard. Alle drie misten ze nog de power om voor een echt korte klassering als een podiumplaats mee te doen, maar de wedstrijd was zinvol als opstart van het seizoen en hoopgevend richting de gravelwedstrijd die eind deze maand in Valkenburg op de rol staat.


Kevin Panhuyzen startte als gevolg van het slechte weer van vorige week een week later dan aanvankelijk gepland. Dus was het in Oostenrijk afwachten waar hij stond. ‘’Jammer genoeg was het parcours in Oostenrijk niet helemaal wat ik er van verwacht had. Weinig gravel en ook de beklimmingen waren niet echt zwaar genoeg om het verschil te maken. Tijdens de wedstrijd kon ik me wel altijd goed vooraan houden.  Ook bergop kwam ik altijd met de beteren mee boven. Jammer genoeg kwam de grote groep wel altijd terug. Uiteindelijk konden we op de laatste beklimming kort voor de finish toch met een man of 20 wat wegrijden van het grootste peloton en kwam ik ongeveer in de helft van dat groepje als 12e aan.  Op dit parcours was dat echt wel het hoogst haalbare voor mij.’’


Best lekker


Tessa Neefjes noemde de eerste gravelafspraak een ‘shock to the system’. Maar het ging best lekker. Alle deelnemers bij de vrouwen reden als gekken naar het eerste klimmetje. Ik kwam als eerste aan, maar viel bijna. Wel kon ik me handhaven, moest bovenop een klein gaatje laten, maar keerde terug. We waren vanaf dat moment met zeven vrouwen weg. Maar toen kwamen de mannen voorbij en dat zorgde voor een hoger tempo.  Ik moest vrij snel daarna een gaatje laten vallen, maar kon eerst nog terugkomen. Maar op een gegeven moment ging ik er definitief af en toen kwam ik een beetje alleen te zitten in niemandsland. Dat schoot gewoon niet op. In het tweede rondje kwam ik in een goede groep terecht, maar het leek een wegwedstrijd met een groot peloton. Ik kon me handhaven, al was het soms beuken voor je positie. Misschien heb ik daar iets te veel gedaan, want in de derde ronde betaalde ik toch wat de tol daarvoor.  Maar ik wil geen excuses opvoeren. Ik miste nog wat wedstrijdritme en ben eigenlijk best content. Ik heb even een paar wedstrijden nodig om met de besten mee te zijn. Op naar Valkenburg.''


3 Nations Cup Sittard


Lars van Ark stond dichter bij huis bij de 3 Nations Cup in Sittard aan het vertrek. ‘’Ik had goede  benen maar problemen met in mijn pedaal klikken vanaf ronde twee. Daarmee vergooide ik de kans op een goed resultaat. Jammer maar ik kijk uit naar de eerste gravel world series in Valkenburg eind deze maand.’’

ความคิดเห็น


bottom of page