top of page

Eindwinst in 3 Nations Cup voor Hartog


Het weekend werd nog mooier voor het team toen Larissa Hartog gehuldigd werd als eindwinnares van de 3 Nations Cup, een beloning voor een constant en sterk seizoen. Rosa van Doorn ging als derde mee op het eindpodium.


Het Ruhrbike Festival in Wetter (Duitsland) was de slotwedstrijd. Het liep aanvankelijk niet op rolletjes voor Hartogs. ''Ik kon bij aankomst het parcours helaas niet meer verkennen omdat de organisatie iedereen weg stuurde. Hierdoor moest ik het parcours gedurende de eerste ronde verkennen. Ik nam na de start de kop in de eerste afdaling zodat ik zelf het tempo naar beneden kon bepalen. Al snel heb ik de eerste vier laten gaan en op eigen tempo doorgereden. Het belangrijkste was om te finishen voor het eindklassement. Na een zwaardere trainingsweek waren de benen vandaag niet top waardoor ik mijn conditie niet optimaal kon benutten. Ik heb een lekker eigen comfortabel tempo gezocht en geen risico's genomen. Uiteindelijk leverde dat een vijfde plaats in de daguitslag op en ik kon met de winst in het klassement naar huis! Aan het begin van het seizoen niet verwacht dat dit mogelijk was dus dat maakt de winst extra mooi!'' Rosa van Doorn kwam als vierde over de meet en werd derde in de eindrangschikking.

Comments


bottom of page