top of page

Drie zeges in Dutch Masters of MTB


Het Giant-Liv Benelux Off-Road Team is de grote winnaar geworden van de Dutch Masters of Mountainbike in Haarle.

Bas Peters (foto) won de individuele wedstrijd over 200 kilometer, terwijl Tom Bonder met Pim Funke de 2x 100 kilometer wonnen bij de mannen. Tessa Neefjes en Jannitta van den Brink wonnen bij de vrouwen dat onderdeel.


Neefjes was er blij mee. ''Maar een makkie was het bepaald niet. Het was fris aan de handen. In de afdalingen kon je daardoor niet goed remmen. Maar we wisten overeind te blijven en te winnen.'' Neefjes won eerder dit jaar het NK MTB Maratahon en de World Gravel Series.


Thom Bonder had afgezien. ''Ik moest om te beginnen een gat dichtrijden. Toen we wisselden had ik een achterstand. Eenmaal bij de koploper gekomen, had hij gelukkig ook niet veel meer over en kon ik naar de zege rijden.''


Bas Peters moest er nog even voor sprinten. Maar deed dat met verve. De zege stemde hem zeer tevreden. ''Eindelijk win ik hier. Drie keer is scheepsrecht. Het was twee keer niet gelukt en nu wel. Ik voelde me de hele dag al sterk. Ik reed ook gemakkelijk mee. De sprint is altijd een gokje, maar ik wist tien meter te pakken toen zij bijna een afslag misten. Je moet soms ook wat geluk hebben natuurlijk.''

Comentarios


bottom of page