top of page

Bonder en Neefjes naar knappe overwinningEen sterk weekend voor het Giant-Liv Benelux Off-Road Team werd bekroond met twee fraaie overwinningen. Thom Bonder won opnieuw en afgetekend de Bartje 200, Tessa Neefjes won een wedstrijd uit de nationale Gravel Series op en rond het circuit van Zandvoort. Ook Lars van Ark en Kevin Panhuyzen kwamen sterk voor de dag.


Bonder reed in zijn thuisregio Drenthe naar een mooie overwinning. ''Ik had hier vorig jaar ook gewonnen en stond dit jaar weer met dezelfde ambities aan de start. De omstandigheden waren wel totaal anders dan vorig jaar. Waar het vorig jaar super mul was door de droogte, lag get nu voor juni super nat in de bossen. Toch besloot ik op de gravelfiets te starten met MTB-banden en ook gewoon een Schwalbe thunder burt achter. Dit bleek uiteindelijk ook een zeer goede keuze. In Sleen op 30 kilometer vormde zich door mijn tempo een eerste kopgroep van zeven rijders. Maar uiteindelijk kwamen er nog wat renners terug. In Gieten ging ik nog een keer goed tempo rijden en kwam ik al alleen weg. Ik besloot voor mezelf een goed tempo door te rijden maar niet alles op alles te zetten om weg te blijven aangezien de finish nog 130 kilometer ver was met ook veel wind tegen. Tien kilometer later kwam er toch nog een groep van vijf renners terug en gingen we met zes renners verder. Op 105 kilometer reed Bas Luca de Vries hard door op een smalle strook en kon ik als enige met hem mee. Na 145 kilometer moest hij bij mij lossen op de singletracks en zodoende heb ik de laatste 55 kilometer alleen gereden om met 7 minuten voorsprong te winnen. Ondanks dat ik op een gravelbike was, was ik van de kopgroep van zes nog steeds het snelst ook op de technische stukken. De Giant Revolt stuurt gewoon perfect en je hebt ook veel voordeel van de fiets op de betere stukken tegenover de MTB op dit terrein.''


Winst op Zandvoort
Een dag later mocht ook Tessa Neefjes de zegebloemen ophalen, maar dan bij een wedstrijd uit de nationale Gravel Series in Zandvoort. ''Ik vond het wel erg leuk om keertje op een F1 circuit te rijden! Ook mooi was dat dit een wat technischer gravelparcours was voor Nederlandse begrippen. Vanaf het begin reed ik steeds weg met Manon Bakker en Mariëlle Trouwborst maar door ongunstige wind kwamen de andere drie toch steeds weer aansluiten. Dus uiteindelijk waren we met zes rensters weg. Ik heb zelf een paar keer geprobeerd de schifting te maken maar alles kwam toch weer samen. De sprint was voor de wind op het circuit met nog twee lastige 180 graden bochten op gravel en die heb ik gewonnen! De conditie viel mee na de rustperiode.


Ook Lars van Ark kwam in actie, in de 3 Nations Cup. ''De wedstrijd in Saalhausen ging prima, er stond een verrassend sterk veld. Ik kon me het eerste uur goed handhaven in de top 10, maar viel het laatste half uur iets terug en uiteindelijk eindigde ik op een prima twaalfde plaats. Ondanks dat het glad werd door de regen heb ik foutloos kunnen rijden zonder problemen.''


Kevin Panhuyzen reed een top 10-klassering bij de UCI Gravel World Series in Milau (Frankrijk). ''Ik zat de hele dag mee in de kopgroep. Op de twee lange klimmen zat ik altijd op de limiet, maar hing ik er nog wel aan. Op de laatste klim kon ik net niet mee met de vier sterkste rijders in koers. Ik moest langzaam lossen en merkte dat de andere twee al eerder gelost waren. Daardoor wilde ik even opnieuw het tempo opvoeren om het verschil groter te maken maar ik merkte al snel dat de benen waren gaan vollopen. Toen ik naar het binnenbad wou schakelen en ik mijn eigen tempo wou zoeken, kreeg ik last van kramp in mijn hamstring. De andere twee kwamen erop en erover en dus was het game over voor mij. Maar ik werd wel zevende.''
Commentaires


bottom of page