top of page

Bikkelen naar topklassering in Drenthe 200
Natuurlijk hadden Bas Peters en Thom Bonder liever op het podium gestaan, maar met een respectievelijke vijfde en vierde plaats behoorden ze tot de besten in de Drenthe 200, die onder loodzware omstandigheden werd verreden. 200 kilometer met start in het donker en over talloze modderpaden, ga er maar aan staan.


Peters was na afloop moe en trots. ‘’Dat was een zwaar dagje vandaag tijdens de Drenthe200. In de eerste 65 kilometer ging het wel lekker, daarna kwam ik mezelf gigantisch tegen. De benen wilden niet meer en ik draaide vierkant, ook mentaal had ik het vanaf dat moment tot kilometer 100 erg moeilijk. Elke honderd meter gedacht aan afstappen, maar gaandeweg begon ik mijn ritme toch weer een beetje terug te vinden en zo  heb ik in mijn eigen tempo de rit volbracht. Er waren natuurlijk extreme omstandigheden vandaag, met heel veel modder en water op de paden. De regen en harde wind maakte het nog extra uitdagend. Dus achteraf toch een beetje trots ik deze Hel van Drenthe ben gefinisht.’’ Vooraf werd er wat gegniffeld over de specifieke eindtijd die Peters schatte. Maar de geschatte tijd was 7:53:58 en de echte tijd 7:54:03.  Dus Bas was vijf  seconden langzamer dan geschat!Bonder eindigde net een plek voor hem. ‘’Om eerlijk te zijn kreeg ik de dag ervoor  pas een beetje zin in deze wedstrijd. Vorige week was ik helaas weer ziek geweest waardoor ik weinig heb kunnen trainen. De eerste twee uur in het donker waren zeer verraderlijk met alle plassen/geulen die je niet goed kon zien. Op de route Gieten, na j 60-70 kilometer ging Tim Smeenge in de aanval, ik kon als enige lang het gat klein houden maar kon helaas niet aansluiten. Toen heb ik gewacht op de tweede groep. Daar heb ik lang samen gereden met Teus, Gerben en Piotr. Piotr moest na 110 kilometer lossen waardoor we met z’n drieën kwamen te zitten. Op 170 kilometer maakte ik een fout op een slootkant waardoor ik een sloot inreed en kopje onder ging, dit heeft mijn kansen op podium helaas in de prullenbak gegooid. Uiteindelijk was er een vierde plaats voor mij  na 200 kilometer waterfietsen. De mecaniciens van Giant Store Assen hebben volgende week weer wat te doen…’’

Comments


bottom of page