top of page

Bikkelen en klimmen in BeMCBas Peters en Thom Bonder nemen dit weekend deel aan de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC).


Peters is inmiddels een ervaren deelnemer en vertelt over de over de eerste twee dagen. ''Donderdag reden we als eerste etappe een tijdrit van 20 kilometer met maar liefst 700 hoogtemeters met na drie kilometer al meteen de muur van Borzee, een offroad klim van 23,3 procent. Dus de beentjes stonden meteen goed op spanning. Achteraf ben ik daar iets te snel gestart, ik had bij het eerste tussenpunt de veertiende tijd. In het tweede deel heb ik daardoor nog wat plaatsen verloren. Vrijdag stond de tweede etappe op het programma van 85 kilometer met 2600 hoogtemeters. Daarbij ging het de gehele rit op en af, alleen in de laatste 15 kilometer zat een echt lange klim. Vanaf de start heb ik in een groepje gereden rond plek twintig. Op het einde kon ik nog wat plekjes goedmaken en zo kwam ik als achttiende over de streep.


Bonder vertelt over vrijdag: ''In het midden van de race voelde ik me nog erg goed en heb ik daarom aardig wat kopwerk gedaan. Maar dat heeft me in de laatste 5 kilometer nog wat energie gekost, want toen ging het niet zo makkelijk meer. Toen kwamen er helaas nog wat meer renners overheen. Maar vandaag weer een dag!''

Kommentare


bottom of page