top of page

Neefjes naar goud op NK MTB Marathon


Tessa Neefjes is op het NK MTB Marathon in Gasselte nationaal kampioene geworden in deze discipline. In een sprint bleef ze haar laatst overgebleven concurrente Karen Brouwer voor. ''Ik kwam na de start in een groep met mannen terecht, maar dat reed niet echt prettig. Toen ik daarna op een gaatje kwam, heb ik rust genomen en op een volgende groep gewacht met ook Karen erbij. Ik had vertrouwen in mijn sprint en dat bleek terecht. Het is mooi om te zien dat ik de vorm nog altijd te pakken heb richting het WK gravel van volgende maand. Maar de wedstrijd was ook een doel op zich, het is altijd mooi om zo'n rood-wit-blauw truitje aan te trekken.''

Stan Godrie werd bij de mannen tweede achter kampioen Tim Smeenge. ''Tim was de snelste, dus ik kan goed leven met dit resultaat. Hij reed weg toen ik net van kop was gekomen en sloeg een gaatje die ik niet meer kon dichten. Ik heb me laat ingeschreven voor deze wedstrijd, het veldritseizoen is immers ook begonnen, maar ik heb er zeker geen spijt van dat ik gekomen ben. Mooi om hier zilver te pakken.'' Thom Bonder was vijfde, Bas Peters achtste.


Commenti


bottom of page