top of page

Elfde plek in Oldenzaal smaakt naar meerLars van Ark toonde de teamkleuren van het Giant-Liv Benelux Off-Road Team bij de opener van de Nations Cup in Oldenzaal afgelopen zondag. De Apeldoorner zocht en vond zijn goede benen en was na afloop content met een elfde plek. Nu is het uitkijken naar meer.


‘’Na twee maanden van lange wedstrijden met relatief rustige starts was het even wennen om vanaf het begin vol gas te gaan. Al snel merkte ik dat mijn benen nog niet helemaal top aanvoelden. Misschien was er toch weer wat sprake van spanning voor de eerste wedstrijd, ook al doe ik dit al bijna tien jaar... Gelukkig had ik de afgelopen weken sinds Spanje veel vertrouwen opgebouwd tijdens de trainingen, en wist ik ook dat ik met minder voelende benen nog steeds een goede prestatie kon neerzetten.’’


Dik tevreden


En dat klopte, zo zou Van Ark merken. ‘’In de eerste twee ronden zat ik steeds net wel, net niet bij de eerste grote groep. Uiteindelijk belandde ik samen met Sander Hubrechts en enkele andere renners die we uit de eerste groep hadden opgeraapt, in de achtervolging. We reden constant tussen de tien en dertig seconden achter de eerste groep, maar slaagden er net niet in om het gat helemaal te dichten. Desondanks vielen er steeds meer renners uit de eerste groep weg, waardoor wij tegen het einde van de wedstrijd voor de tiende plaats reden. In de laatste ronden kon ik mijn compagnon losrijden en sprintte ik met een van de overgebleven opgeraapte renners voor de tiende plaats. Op een haar na werd het de elfde plek (van de 77 deelnemers), maar ik ben dik tevreden over mijn eerste XCO van het seizoen en kijk uit naar meer! Op naar volgende week, de 3 Nations Cup in Sittard.’’

Foto: 21 advantures

Comments


bottom of page